İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ugandalı Yetimler “Ümmete Emanet”
İHH İnsani Yardım Vakfı Uganda’da yetimler için başlattığı projeler kapsamında inşa ettirdiği ‘’Ferah’’ isimli yetimhaneyi hayata geçirdi.
Afrika, Uganda 07.05.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı Uganda’da yetimler için başlattığı projeler kapsamında inşa ettirdiği ‘’Ferah’’ isimli yetimhaneyi hayata geçirdi.

Uganda’nın Başkenti Kampala’nın Bukomansimbi bölgesinde inşası tamamlanan Ferah yetimhanesi’nin “Yetim Dayanışma Günleri’nde” bölgeye giden İHH ekipleri tarafından açılışı yapıldı.

Açılışı yapılan yetimhane 136 yetime hizmet verebilecek kapasitede olup aynı zamanda barınak ve okul işlevlerini yerine getirecek donanıma sahip. Eğitim imkânı olmayan bölgelerden seçilecek yetimler eğitim hayatlarını devam etmek üzere Ferah yetimhanesinde kalmaya başlayacak.

Bölgede çeşitli ziyaretlerde bulunan İHH ekipleri çevrede bulunan yetim ailelerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere yatak, battaniye, nevresim, güneş enerjisiyle çalışan el feneri ve okula devam eden çocuklar için eğitim seti dağıtımı gerçekleştirdi.

Kasangati bölgesinde, yerel imkanlarla ayakta durmaya çalışan KOFS Children Home’s isimli yetimhane de ziyaret edildi. Yetimlerin zor şartlarda kaldıkları yetimhaneye bölge halkı destek veriyor. Birkaç yetimin aynı yatağı paylaşmak zorunda kaldığı yetimhane de 250 yetim barınıyor.

Doğu Afrika Ülkelerinden Uganda misyonerlerin kıskacı altında. Aids(HİV) oranın çok yüksek olduğu ve her gün 375 kişinin HIV virüsüne yakalandığı ülkede çocukların maruz kaldığı sıkıntılar her geçen gün artıyor.

Ülke de yapılan araştırmalara göre 3 milyonu aşkın yetim çocuğun yaşadığı Uganda’da yetim çalışmaları çok zor şartlarda yapılmaya çalışılıyor. Yetim çalışmalarını yürüten yerel kuruluşlar,imkansızlık yüzünden çocukların genel ihtiyaçları bir yana eğitim ve yemek ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Müslüman aileler eğitimden mahrum olan çocuklarını misyonerlerin ellerine teslim etmek zorunda kalıyor.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024