İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ukrayna’ya 2 TIR’lık insani yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna’ya yönelik insani yardım çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, içinde gıda kolilerinin ve çeşitli temizlik malzemelerinin bulunduğu 2 TIR’lık yardım Ukrayna’ya gönderildi.
20.04.2022

Rusya’nın Ukrayna’da 24 Şubat’tan bu yana süren saldırıları, ülkede büyük yıkımlara sebep oldu. 55 günün geride kaldığı savaş süresince 10 milyonu aşkın kişi Ukrayna içinde yer değiştirdi, 3,5 milyon kişi ise başka ülkelere sığındı.

Özellikle Ukrayna’nın bazı bölgelerinde halk, gıda temininde zorluklar yaşıyor.

ihhdan-ukraynaya-2-tirlik-insani-yardim-2.jpg

Bin 24 adet gıda kolisi

Dünyanın farklı coğrafyalarında yardım faaliyetlerine devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, Ukrayna’ya yönelik yardımlarını da sürdürüyor. İHH bu kapsamda, içerisinde bin 24 adet gıda kolisi ile bardak, tabak, kaşık, sabun ve şampuan gibi pek çok üründen oluşan iki TIR’ı ülkeye gönderdi.

İHH’nın Çorlu’daki lojistik merkezinden yola çıkan yardım malzemeleri, savaştan etkilenen Ukraynalılara dağıtılacak.

ihhdan-ukraynaya-2-tirlik-insani-yardim-7.jpg

Destek olmak için

İHH aracılığıyla Ukrayna’daki savaş mağdurlarına yardım ulaştırmak isteyen hayırseverler, UKRAYNA yazıp 3072’ye mesaj göndererek 10 TL destekte bulunabiliyor. Daha yüksek tutarlarda bağış yapmak isteyenler ise, İHH’nın internet sitesi üzerinden ya da banka hesap numaralarına açıklama kısmına UKRAYNA yazarak istediği tutarda yardım edebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024