İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Uluslararası öğrenciler deprem bölgeleri için seferber oldu
Sefire-i Alem Derneği öncülüğünde 19 farklı ülkeden 50’yi aşkın öğrenci depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Öğrenciler, dernek binasında kurulan atölyelerde İHH İnsani Yardım Vakfı’nın kermesinde satılması için sarma ve mantı hazırladı. Ürünlerin satışından elde edilen gelir Kahramanmaraş’ta kurulması planlanan konteyner mahallesinde kullanılacak. Öğrenciler tarafından ayrıca, çocuklar için oyuncak kampanyası başlatılırken, deprem bölgesine gönderilmek üzere toka ve çeşitli giyecekler de dikildi.
18.02.2023

Türkiye’de eğitim alan uluslararası öğrenciler deprem bölgesine yardım ulaştırmak için örnek bir çalışmada bulundu. Suriye, Sudan, Gana, Filistin, Cezayir, Tunus, Fas, Pakistan, Tacikistan, Doğu Türkistan, Azerbaycan, Bangsamoro, Burkina Faso, Kenya, Somali, Endonezya, Çeçenistan ve Ukrayna’dan olmak üzere 19 faklı ülkeden 50’yi aşkın kız öğrenci, Sefire-i Alem Derneği öncülüğünde bir araya gelerek İHH İnsani Yardım Vakfı’nın kermesinde satılması için sarma ve mantı hazırladı. Öğrenciler ayrıca, deprem bölgesine gönderilmesi için toka ve çeşitli giyecekler dikti. Suriyeli öğrencilerin organize ettiği çalışma kapsamında da depremden etkilenen illerdeki çocuklara gönderilmek üzere yüzlerce oyuncak toplandı. Kermesten elde edilen gelir, kurulması planlanan konteyner mahallesinde kullanılacak.

2-uluslararasi-ogrenciler-deprem-bolgeleri-ici.jpg

“Elde edilen gelir deprem bölgelerinde kullanılacak”

Deprem bölgelerine destek ulaştırmak için bu çalışmayı yaptıklarını belirten Sefire-i Alem Derneği Başkanı Derya Şama, kurdukları atölyelerde çalışmaların sürdüğünü belirtti. Şama, “Örgü atölyemizde hazırlanan tüm ürünler deprem bölgesine gönderilecek. Bir diğer atölyemiz olan toka atölyesinde birbirinden güzel tokalar hazırlandı. Bu tokalar da depremden etkilenen çocuklarımıza hediye edilecek. Konteyner mahallesi projesine destek olmak amacıyla da öğrencilerimiz sarma ve mantı hazırlıyorlar. Bu yiyecekler de pazartesi günü İHH tarafından açılacak kermeste satılarak, elde edilen gelir İHH’nın konteyner mahallesi çalışmasında kullanılacak” dedi.

derya-sama.jpg

“Biz nasıl destek olabiliriz diye düşündük”

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek lisans eğitimi alan Bangladeşli öğrenci Jannetul Ferdaus ise, “Türkiye Müslüman ülkelere destek olmak için çaba gösteriyor ve yaşadıkları sorunlarda yanlarında oluyor. Yaşanan depremin ardından biz nasıl destek olabiliriz diye düşündük. Maddi olarak parasal destek olduk, manevi olarak da Kur’an okuyarak ve dua ederek yanlarında olmaya çalıştık. Ben orada değilim belki ama benim burada yaptığım bir örgü belki bir kardeşimi ısıtır diye düşünerek bu atölyelere katıldım. Bir haftadır yemekten başlayarak dikiş ve nakışlarla destek olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.    

jannetul-ferdaus.jpg

Suriyeli öğrenciler oyuncak kampanyası başlattı

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencisi Maha Taetae da, Suriyeli öğrenciler olarak oyuncak kampanyası başlattıklarını ve deprem bölgesindeki çocuklara gönderilmesi için oyuncaklar topladıklarını anlattı.

maha-taetae.jpg

Atölyelerde, öğrencilerin çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024