İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Uluslararası Savaş Sempozyumu düzenlenecek
4. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu 18-20 Nisan tarihlerinde çok sayıda ülkeden akademisyen ve konuşmacının katılımıyla Kocaeli’nde düzenlenecek. Sempozyumun bu yılki teması “Savaş” olarak belirlendi.
Türkiye 12.04.2025

4.Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu'nun bu yıl, "Savaş" temasıyla 18-20 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlandı. Sempozyum, İHH İnsani Yardım Vakfı, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Müftülüğü, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli İlahiyat Vakfı, İNSAMER ve Dijital Hafıza Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenecek.

İslam’ın temel kaynaklarında ve İslam düşüncesinde savaşın hükmü, kuralları, ahlakı, meşruluğu ve sınırları gibi konuların konuşulacağı sempozyumda, özellikle Hz. Peygamber (sav.) ve hulefa-i râşidîn döneminden günümüze kadar savaşın seyrinin yanı sıra İslam dışındaki diğer dinlerde ve düşüncelerde savaşın hukuki ve ahlaki boyutu, çerçevesi ve günümüzdeki tezahürleri ortaya konulacak.

Akademisyenler ve STK temsilcileri katılacak

İHH Genel Başkanı Av. Bülent Yıldırım, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen’in onursal başkanları olduğu sempozyumun Düzenleme Kurulu’nda akademi ve sivil toplum kuruluşlarından 18 isim bulunuyor. Sempozyumun açılış programına birçok farklı alandan önemli isimler katılacak.

İlk gün 4 oturum düzenlenecek

Sempozyumun ilk gününde, Kur’an-ı Kerim tilaveti, protokol konuşmaları ve müzik dinletisinin ardından, “Genel Olarak İslam Düşüncesinde Savaş”, “İslam Tarihinde Savaşın Tarihsel Serüveni I” ve “İslam Tarihinde Savaşın Tarihsel Serüveni II” başlıklı 3 oturum düzenlenecek. Ayrıca günün son oturumu olacak özel oturumda da Gazeteciler Nevzat Çiçek, Çetiner Çetin ve Turgut Alp Boyraz “Savaş Muhabirleri Oturumu”nda sunum yapacak. Bu oturum, Kocaeli Kongre Merkezi'nde bulunan Seka Bahçe'de düzenlenecek.

İkinci gün 6 farklı oturumda sunumlar yapılacak

Sempozyumun ikinci gününde ise, 6 farklı oturum gerçekleştirilecek. Oturumlarda, “Diğer Din ve Düşüncelerde Savaş”, “İslâm Edebiyatında ve Sanatında Savaş”, “İslâm Hukukunda Savaş / Savaşın Fıkhı I: Savaşın Önü ve Anı”, “İslâm Hukukunda Savaş / Savaşın Fıkhı II: Savaşın Ardı”, “Sivil Toplumun Arabuluculuk ve İnsani Diplomasi Faaliyetleri” ve “İslâm Dünyasında Güncel Savaş ve Çatışma Bölgeleri” gibi çeşitli konularda sunumlar yapılacak.

Değerlendirme Oturumuyla programın kapanışı yapılacak

Sempozyumun üçüncü ve son gününde ise, 5 farklı oturumda akademi camiasından ve sivil toplum kuruluşlarından katılımcılar dinleyicilere hitap edecek. “Uluslararası Hukuk Bağlamında Savaş”, “Modern Dönemde Savaş I”, “Modern Dönemde Savaş II”, “Modern Dönemde Savaş III”  ana başlıkları altında düzenlenecek oturumların ardından son oturum olarak “Değerlendirme Oturumu”nun düzenlenmesi planlandı.

Sempozyumda yapılacak sunumlar ile önemli akademik çalışmaların ve saha çalışmalarının literatüre kazandırılması hedefleniyor.

Sempozyumun ilk gün oturumları Kocaeli Kongre Merkezi’nde, 2. ve 3. Gün oturumları ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Darıca Balyanoz Eğitim Tesisleri’nde düzenlenecek.

4. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu program kitapçığına ulaşmak için tıklayın.

whatsapp-image-2025-04-15-at-16.00.49.jpeg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 2025’te 18 ülkede 1156 su kuyusu
İHH’dan 2025’te 18 ülkede 1156 su kuyusu
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2025 yılı içerisinde 18 ülkede su kuyuları inşa etti. Yıl içerisinde 1009 adet su kuyusu açılırken, yapımına başlanan 147 su kuyusunun da inşa çalışmaları sürüyor. Vakfın 25 yılda açtığı toplam su kuyusu sayısı ise yeni açılanlarla birlikte 44 ülkede 16 bin 430’a ulaştı.
Su Kuyusu
12.01.2026
İHH, 2025’te yurt içi ve yurt dışında on binlerce yetime ulaştı
İHH, 2025’te yurt içi ve yurt dışında on binlerce yetime ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Birimi, 2025 yılı boyunca yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü faaliyetlerle yetim çocukların eğitim, barınma ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdi.
09.01.2026
İHH 2025’te 16 ülkede 17 bin 370 katarakt ameliyatı yaptı
İHH 2025’te 16 ülkede 17 bin 370 katarakt ameliyatı yaptı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2025 yılında 16 ülkede 17 bin 370 katarakt ameliyatı gerçekleştirdi. Vakıf ayrıca, 51 bin 74 muayene ve 86 bin 674 tarama yaptı. İHH tarafından bugüne kadar yapılan toplam ameliyat sayısı ise 215 bin 510’a ulaştı.
Katarakt
06.01.2026