İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Umm el-Fehm’deki el-Aksa Müessesesi kapatıldı
İsrail askerlerinin Umm el-Fehm’deki el-Aksa Müessesesi’ni kapattığı ve kurumun değerli tarihi bilgi ve belgelerine el koyduğu bildirildi.
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 27.08.2008

Tarihi gerçekleri silme çabasıyla Filistinlilere baskı uygulayan İsrail askerlerinin 24 Ağustos sabahı Umm el-Fehm’deki el-Aksa Müessesesi’ni kapattığı ve kurumun değerli tarihi bilgi ve belgelerine el koyduğu bildirildi.

Konu hakkında bir açıklama yapan 1948 Toprakları’ndaki İslami Hareket lideri Raid Salah, “El konulan belgeler milyar dolarlar değerindedir. Bununla da yetinmeyen işgal askerleri, tüm bilgisayarları ve değerli eşyaları almış, hatta duvardan yer döşemesine kadar binanın her yerine zarar vermişlerdir” dedi.

Filistin’in Sama Haber Ajansı’nın verdiği bilgiye göre İsrail askerleri bölgeye yüzlerce kişilik bir özel kuvvetle girdi ve saldırıdan önce çevredeki yolları kapatarak operasyonu başlattılar.

İşgal kuvvetlerinin el koyduğu belgelerin arasında Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün yeniden tamiriyle ilgili plan ve projelerin yanı sıra Müslümanlara ve Hıristiyanlara ait vakıflarla ve mukaddesatla ilgili önemli tarihi evraklar da bulunuyordu. Ayrıca 1948’den önce Filistin’de yaşamış olan yaşlı insanların sözlü, yazılı şahitlikleri ve fotoğraflı belgeler de bu evraklar arasındaydı.

El-Aksa Müessesesi Başkanı Şeyh Ali Ebu Şeyhe’nin açıklamasına göre bu olay, işgal devletinin Kudüs’te giriştiği Yahudileştirme çalışmalarının bir parçası olarak Meğaribe Mahallesi’nde sinagog inşa etme projesinin 12 Ağustos’ta gün yüzüne çıkarılmasına intikam olarak gerçekleştirilmiştir. Ebu Şeyhe açıklamasının devamında, İsrail askerlerinin el koyduğu belgeler arasında Osmanlı arşivinden çıkarılmış olan, Müslüman ve Hıristiyan vakıflarına ait tapu belgelerinin de bulunduğunu belirtti. Ebu Şeyhe, düzenlediği basın toplantısında el-Aksa Müessesesi’nin Hamas’la veya herhangi bir örgütle irtibatlandırılamayacağını ifade ettikten sonra, “Kudüs ve Kudüs’ün emanetleri Müslümanlarındır. Kudüs’ün bir zerre toprağı dahi Yahudilerin değildir. Bize yönelik gerçekleştirilen tüm terör operasyonlarına rağmen burada mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024