İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
ABD, bayramda bile Müslümanları katletti
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Portekiz’in başkenti Lizbon’da başlayan NATO liderleri zirvesiyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Türkiye 19.11.2010

Yıldırım, Irak’ta, Afganistan, Pakistan ve Filistin’de milyonlarca Müslümanı katleden Amerika’nın şimdi de Füze Kalkanı Projesiyle kendi suçuna Türkiye’yi ortak etmek istediğini söyledi. Yıldırım, Amerika’nın İslam dünyasının dini bayramı Kurbanda bile saldırılarını durdurmadığını, onlarca Müslümanın katledildiğini belirtti.

Öldürülen Müslümanların rakamlarını verdi

Yıldırım, “ Afganistan’da bayram boyunca süren ABD liderliğindeki NATO saldırılarında 50 insan öldürüldü. Filistin’de bayram boyunca süren ABD destekli İsrail saldırılarında 3 kişi hayatını kaybetti.

ABD işgalindeki Irak’ta 50 bini aşkın Müslüman zindanda bayram yaptı. Keşmir’de ABD’nin destek verdiği Hindistan işgalcileri bayram boyunca onlarca Müslümanı gözaltına aldı. Şimdi bu kadar Müslümanı öldüren bir ülkeyle siz masaya oturup ortak savunma anlaşması yapacaksınız. Ve Amerika gelip sizin ülkenizde sırf İsrail’i koruma adına İran’a karşı, Suriye, Ürdün ve Filistin’e karşı Füze Savunma Sistemi kuracak. Yani Müslümanlar Türkiye’nin eliyle vurulacak. Buna Türkiye olarak ‘hayır’ dememiz lazım. Türkiye, ABD ve İsrail çıkarları için İslam dünyası ile karşı karşıya gelmemelidir” dedi.

Füze Kalkanı, İncirlik Üssüne dönüşmemeli

“Nasıl ki İncirlik üssünden kalkan uçaklar, Müslümanları vurduysa şimdi Füze Kalkanı projesiyle yine Müslümanlar vurulacak” diyen Yıldırım, şöyle devam etti: “Bu proje bir NATO müttefikini korumak yerine, İsrail'i koruma amacı taşıyor. Hani NATO, kendi üyelerine karşı yapılan bir saldırıya müdahale ederdi. Türkiye'de bir NATO üyesiydi. İsrail'in MAVİ MARMARA gemisinde Türkiye vatandaşlarına yaptığı bu saldırıya neden bir tepki vermedi? Neden bu saldırıyı bertaraf edecek hiçbir girişimde bulunmadı?

Polonya ve Çek Cumhuriyeti bu projeye karşı çıktı. Biz de karşı çıkmalıyız. Hükümete sesleniyorum, size yapılan baskının farkındayız. Baskılara boyun eğmeyin, halk olarak yanınızdayız" dedi.

Yıldırım, Lizbon’daki toplantının tüm İslam dünyası için kötü bir başlangıç olabileceğine dikkat çekti. Ve şöyle devam etti: “NATO patentli bu teklifle Türkiye’nin önüne getirilmek istenen gerçek anlamıyla koruculuktur. Türkiye uzunca bir süredir ithal tehdit algısıyla şekillenmiş olan NATO’nun füze kalkanı projesini onaylaması yönünde baskı altında tutulmaktadır. Bu durumda ya komşularla sıfır sorun politikasını sürdürecek, ya da bütün İslam dünyasını karşısına alacak, NATO’nun bir piyonu olacaktır. Biz Türkiye’nin komşularını tercih etmesini temenni ediyoruz.”

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024