İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Uşak’taki eğitimciler yetimler için ele ele
Uşak Ebrar İnsani Yardım Derneğince şehirde görev yapan eğitimcilere “İyilikte Yarışan Sınıflar-Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi” tanıtıldı.
Türkiye 01.05.2015

Uşak Ebrar İnsani Yardım Derneğince şehirde görev yapan eğitimcilere “İyilikte Yarışan Sınıflar-Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi” tanıtıldı.

2015 yılı Yetim Dayanışma Günleri Faaliyetleri kapsamında Uşak Ebrar İnsani Yardım Derneği tarafından “İyilikte Yarışan Sınıflar-Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi” tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Uşak Gençlik ve Spor İl müdürlüğü Gençlik Merkezi Konferans Salonu’ndaki programa Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik, Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Abdullah Kaya, Uşak’ ta görev yapan okul müdürleri ve öğretmenler ile Eğitim-Bir-Sen Sendikası başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, ilk olarak dernek faaliyetlerini tanıtan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

İbrahim Akkaş: Herkesten destek bekliyoruz

Ardından Ebrar İnsani Yardım Derneği Başkanı İbrahim Akkaş kısa bir selamla konuşması yaptı. Konuşmasında İHH İnsani Yardım Vakfı ve Derneğimizin faaliyetlerinden söz eden Akkaş, çalışmaların en önemli ayaklarından olan yetim faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Yetim konusunun çok önemli olduğu belirten Akkaş, bu çalışmanın insani ve İslami bir değer taşıdığını kaydetti. Yaklaşık 200 milyon yetimin bulunduğu ve bu rakamın her an arttığını ifade eden Akkaş, şunları söyledi: “Dünyamızda yetimlere her anlamda sahip çıkmamız gerek. Bu bağlamda okullarımızda, camilerimizde, Kur’ an Kurslarımızda yürütülen bu proje ile daha çok yetime sahip çıkılıyor, bu yüzden başta öğretmelerimiz olmak üzere herkesten destek bekliyoruz.”

Reşat Başer: Uşak halkı bu projeye sahip çıkmalı

Daha sonra proje hakkında sunum yapmak üzere İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul Yetim Birimi Sorumlusu Reşat Başer kürsüye geldi.

Başer, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insana değer veren ve insanın kazanılması için çalışmalarda bir kurum olarak 1992 yılından bu yana Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı ülke ve bölgelerinde çalışmalarda bulunduğunu, bu en önemli ayaklarından olan yetim faaliyetlerine ayrı bir değer verdiklerini söyledi.
2007 yılından bu tarafa İHH’nın başlattığı sponsor aile sistemi ile sorumluluğunu üstlendikleri yetimlere düzenli olarak bakıldığını belirten Başer, şöyle devam etti:

“2013 yılından sonra Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen sendikasının proje ortaklıkları ve destekleri sonucunda “İyilikte Yarışan Sınıflar-Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi” ile sponsor aile sistemini okullara, kurslara ve camilere taşıdık. Şu an itibarıyla 62 bin 720 yetime düzenli olarak bakıyoruz. Ayrıca bu çalışma ile öğrencilerimizde değerler eğitimi kapsamında paylaşma, yardımlaşma, yetim ve önemi kavramları hakkında bir bilinç ve farkındalık oluşturmayı amaç ediniyoruz.”

Başer sunumunun sonunda bu hayır yarışında Uşak’ın geride kaldığını vurgulayarak, bu kampanyaya daha çok sahip çıkılması gerektiklerini, şimdiye kadar destek veren herkese teşekkürlerini sunduklarını belirtti.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024