İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Üsküdar İHH'dan Gazze'ye yardım kermesi
İHH İnsani Yardım Vakfı Üsküdar Temsilciliğinin Üsküdar Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Gazze’ye yardım kermesinin açılış töreni gerçekleştirildi.
Filistin, Filistin-Gazze 25.08.2014

Üsküdar Belediyesi’nin Ramazan ayında ‘İftar Çadırı’ olarak kullandığı Ramazan Çadırında düzenlenen kermese, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yanı sıra AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ile İHH İnsani Yardım Vakfı Üsküdar Gönüllüleri Başkanı Mustafa Murat Odabaşı katıldı.

Dualarla açılan kermes töreninin ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, en çok mazlumun katledildiği, en çok annelerin öldürüldüğü, en çok çocuğun yetim kaldığı, insanların sevdikleriyle can verdiği Gazze için kermes düzenlendiğini söyledi.

Türkiye’deki her insanın, bu mazlum insanlara dua ve yardım ettiğini kaydeden Nebati, “Bugün de şu anda bu güzelliği birlikte paylaşıyoruz. Şu anda Gazze’de insanlar ne yazık ki katlediliyor. Biz de burada yapabileceğimiz en büyük yardımı yapmaya çalışıyoruz. Yardımın sembollerinden İHH da burada. Gazzelilerin Türkiye’de sesi olmaya devam ediyor” diye konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de “Bizim için zulmün karşısında dik durmak en önemli şiarımızdır. Zulmün karşısında susanın dilsiz şeytan olduğu anlayışına şartsız inanıyoruz. Çadırdaki sıcaklık iklimsel değil, kalbimizin sıcaklığı da dışa vurmuş durumda” ifadesini kullandı.

Çengelköy Yıldırım Beyazıt Camisi İmamı Mustafa Demirkan’ın yaptırdığı duanın ardından kermes, kurdele kesilerek açıldı.

Öte yandan, evden getirdiği ürünleri kermeste satışa sunan vatandaşlar düzenlenen kermeste Gazze’ye yardımda bulunmak amaçlı olduklarını ve herkesin yardım etmesi gerektiğini vurguladı. Gelirin tamamı Gazze’ye gönderilecek olan kermesi 31 Ağustos tarihine kadar açık kalacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022