İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Van'da, Eğitim ve Kültür Merkezimizin açılışını yaptık
İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Van’da, Kültür ve Eğitim Merkezimizin açılışını yaptık.
Türkiye 23.04.2013

 İHH İnsani yardım Vakfı, 2011 yılı Ekim ve Kasım aylarında Van’da meydana gelen büyük depremlerin ardından, bölgede arama-kurtarma çalışmaları, ayni ve nakdi yardımlar, sıcak yemek dağıtımları, sağlık yardımları, yetim sponsorlukları, sosyal ve kültürel aktiviteler düzenlenmesi gibi çeşitli faaliyetleri yürüttü.

Deprem sonrasında Van’da 550 ailenin ikamet edeceği bir konteyner ve prefabrik kent kuran İHH, Sosyal Destek Programı, SODES kapsamında Eğitim ve Kültür Merkezi kurdu. Eğitim ve Kültür Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Açılışa katılan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, merkezin herkese hayırlı olmasını diledi. Üye başvurularının oldukça fazla olmasının sevindirici olduğunu belirten Oruç, büyük bir eksikliği hissedilen böyle bir merkezi Van’a açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
[videoGaleri-344]

Merkez hakkında bilgi veren İHH İnsani Yardım Vakfı Van Temsilcisi Ercan Çıplak da, “Açılan merkezimizde kadın evi, gençlik merkezi, çocuk parkı, kütüphane, bilgisayar sınıfı, mesleki eğitim sınıfı, müzik sınıfı, satranç bölümü, masa tenisi alanı ve çok amaçlı salon bulunmaktadır” dedi.

Okul öncesi eğitim çağında olan çocuklara yönelik programlar ve etkinlikler düzenlendiğini belirten Çıplak, “Gençlere yabancı dil eğitimleri (Arapça-İngilizce), masa tenisi, satranç, bilgisayarlı çizim, müzik aleti (bağlama-gitar) çalma kursları, kadınlara çocuk eğitimi ve bakıcılığı, ahşap oymacılığı gibi kurslar verilip sertifika sahibi olmaları sağlanacaktır. Tüm bu kurslar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak, sertifikalı eğitmenler tarafından verilmektedir ve verilecektir. Ayrıca gönüllülerimizce Kur’an kursları, tefsir-fıkıh çalışmaları, kitap okuma kampanyaları organize edilmektedir. Eğitimlere katılan kursiyerler için il içi ve il dışı gezi programları, piknikler, çeşitli sosyal etkinlikler yapılacaktır. Ayrıca birçok farklı seminer/konferans tertip edilecek, okuma kampanyalarının devamı sağlanacaktır” şeklinde konuştu. Açılış programı verilen ikramın ardından sona erdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024