İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Van’dan Suriye halkına destek
İki yıl önce yaşanan depremle sarsılan Van halkı, yaraları henüz çok taze de olsa dara düşmüş Suriyeli kardeşlerine destek olmak için büyük bir özveri ile yardım organizasyonları tertip ediyor.
Suriye 27.12.2013

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Düşünce ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu ile Van İHH gönüllüleri, üniversite kampüsünde “Suriyeli Çocuklar Açlıktan ve Donarak Ölmesin” sloganıyla bir gıda kermesi düzenledi. Kermes alanında ayrıca Suriye’de yaşanan insani durumu gözler önüne seren bir de fotoğraf sergisi yer aldı. Üç gün sürmesi planlanan kermes yoğun ilgi üzerine dört gün boyunca devam etti.

Vanlı gönüllü hanımlarımızın hazırlayıp kermes alanına getirdikleri birbirinden lezzetli yiyeceklerin satışından 16.000 TL gelir elde edildi.

Van’daki yardım çalışmalarını organize eden Van İnsani Yardım Derneği’nden İbrahim Cinkılıç Suriyeli çocuklar için 1 TIR un satın alınması hedefiyle gerçekleştirdikleri kermesten elde edilen gelirin yeterli olmaması hâlinde hedeflerine ulaşmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Savaş mağduru Suriye halkına destek olmak için çalışan Vanlı gönüllülerimizin yanı sıra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi gençlerimiz de “Suriye’ye Güncel Bakış” konulu bir konferans tertip etti. 18 Aralık’ta İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta İHH İnsani Yardım Vakfı Araştırma Yayınlar Birimi’nden Zeliha Sağlam bir sunum gerçekleştirdi. Sağlam sunumunda İHH’nın Suriye halkına yönelik yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi, Suriye halkının hem Esed güçleri hem de zorlu iklim koşulları karşısında karşı karşıya kaldığı sıkıntıları anlattı. Nerede ve hangi sebepten olursa olsun İHH’nın 20 yılı aşkın bir süredir dara düşen bütün insanlara yardım ulaştırma, onların yanında yer alma ilkesiyle hareket ettiğini anlatan Zeliha Sağlam konuşmasında ayrıca depremin ardından Van için başlatılan ve hâlihazırda devam eden İHH projeleri hakkında da bilgi verdi. 210 kişilik salonda büyük bir ilgi ile takip edilen sunumun ardından öğrencilerin soruları yanıtlandı.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024