İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Vicdanlar Halep için bir araya geldi
İHH İnsani Yardım Vakfı Kadın Kolları ve Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde bir araya gelen 12 STK, “Halep için Yardım Organizasyonu” düzenleyerek 3 TIR un ve bin adet bebek paketi yardımı ile Halep’teki drama dikkat çekti.
Suriye 29.10.2016

Üç aydan fazladır rejim güçleri tarafından kuşatma altında tutulan Halep kentine hiçbir şekilde yardım malzemelerinin girişine izin verilmedi. 400 bine yakın sivilin yaşadığı kentte insanlar en temel yaşam malzemelerine bile ulaşılamıyor. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte Üsküdar Kız Kulesi Restoran’da “Halep için Yardım Organizasyonu” düzenledi.

12 STK’nın destek verdiği kahvaltı programına; Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Cumhurbaşkanı başdanışmanı Ayşen Gürcan ve İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma Türk katıldı.

simit-cay.jpg

Yaptığı konuşmada İHH Kadın Kolları Başkanı Türk, bölgeye yapılan yardımlar ve karşılaşılan zorluklara dikkat çekerek, kamplardaki acil ihtiyaçlara değindi. Türk’ün konuşması arasında İHH’nın Suriye ve Halep çalışmaları ile alakalı bilgi aktarımı da vardı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise yaptığı konuşmada, gerek kamplardaki gerekse çevremizdeki mültecilerin karşılaştığı zorluklar ve hayatta kalma mücadeleleriyle ilgili drama değindi. Kamplarda şahit olduğu bir anıyla konuşmalarını sürdüren Başkan Türkmen, yardım çalışmalarının sürekliliğine vurgu yaptı. Başkan Türkmen, 1 TIR un yardımı ile de kampanyayı destekleyeceklerini söyledi.

hilmi-turkmen.jpg

“İHH, merhametin eli olarak dünyanın her yerine uzanıyor”

Kahvaltı programında yaptığı konuşma ile Halep’e bin adet bebek paketi yardımında bulunacağının müjdesini veren Sümeyye Erdoğan Bayraktar, “Mültecileri denizler değil, küresel vicdansızlık yutuyor” dedi ve ekledi:

“Acıyı fark etmek yerine onu inkâr etmek, görmemezlikten gelmek üzerine kurulu bir toplumsal yaşam ne yazık ki dünyayı kuşatmış durumda! Mültecileri denizler değil, küresel vicdansızlık yutuyor. İnsanlık okyanuslarda değil, merhametsizlikte boğuluyor. Gerek İslam dünyasının bağımlı liderleri, gerekse Batı'nın ikiyüzlülüğü, insanlığı derin bir uçuruma sürüklüyor.

Peygamber Efendimiz, 'Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğzediniz' diyor. 'Kalbimizle buğzediyoruz. Dilimizle dualar ediyoruz. Elimizden de bu geliyor' diyerek burada toplanıyoruz. İnşallah elimizden gelen bununla sınırlı kalmaz, insanlığa şifa olacak iksiri bulmaya vesile olur böyle buluşmalar. Fakat emin olun, içinde bulunduğumuz şartlarda bu buluşma o kadar değerli ki…”

Toplanan yardımları Halep’e ulaştıracak olması nedeni ile “Merhametin eli olarak dünyanın her yerine uzanıyorlar” diyerek İHH’ya ayrıca şükranlarını sunan Bayraktar, “attığımız bu adımı küçümsemeyelim” dedi ve konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Tıpkı kelebek etkisi gibi, çölde bir kum tanesinin yerini değiştiren, dünyada birçok şeyin yerini de değiştirmiş olur. Bu duygularla, hayırlarınız kabul olsun diyorum. Önce kendi kalplerimize, sonra Müslüman dünyaya ve nihayetinde insanlığa merhamet, vicdan ve adalet nasip etsin Allah.”

sumeyye.jpg

“15 Temmuz’da Suriyelileri daha iyi anladık”

Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayla Kerimoğlu’nun açıklamaları ise şu şekilde:

“12 STK’nın bir araya gelerek gerçekleştirdiği bu çalışmayı aslında yazın tertiplemek istemiştik, ancak 15 Temmuz darbe girişimi bütün hayatımızı ve önceliklerimizi değiştirdi ve çalışma da bugüne kaldı. Darbe girişiminin gecesini yaşayan bazı arkadaşlar gece alçak uçuş yapan uçakların seslerinin Suriyeli kardeşlerimizle daha iyi empati kurmaya vesile olduğunu söylemişti. Bizim bir gece yaşadığımız korkunç olayların çok daha fazlasını, onların 5 yıl boyunca yaşadığını bilmek bile Suriyeli kardeşlerimizin ne kadar yıpratıcı ve travmatik bir süreçten geçtiklerini anlamak için yeterli.  

Karaya vuran denizyıldızlarını tek tek toplayıp denize atan adamın yaptığı gibi ulaşabildiğimiz kişilerin yaşamına can suyu olabiliriz. İşte bugün bunun için buradayız.”

genel.jpg

Programa destek veren 12 STK’nın adları şunlar:

Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Nisan Grubu, Başakşehir Gençlik ve Kadın Plarformu, Beyaz Gül Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Türk Gençlik Vakfı, Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı, Hanımlar İlim ve Kültür Vakfı, Meridyen Derneği, Nil Eğitim ve yardımlaşma Derneği, İnsan Eğitimi ve Toplum Eğitimi Vakfı, Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği ve Kadın Sağlıkçılar Vakfı.

Program sonunda diğer katılımcıların da destekleri ile toplamda 3 TIR un ve bin adet bebek paketi maliyeti Haleplilere gönderilmek üzere İHH'ya teslim edildi. 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024