İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Vietnam’ın en büyük camisini İHH inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla iş adamı Talip Kahraman ve Kahramanlar ailesi tarafından Vietnam’da inşa edilen ve ülkenin en büyük camisi özelliğini taşıyan Kahramanlar Rahmet Camisi, törenle hizmete girdi.
Vietnam 19.05.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının dışında imza attığı kalıcı eserlerle mazlum ve mağdurlara umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, çeşitli coğrafyalarda ibadet olanaklarından mahrum kalan Müslümanlar için cami ve medrese inşa ediyor. Bunlardan birisi de, Vietnam’da düzenlenen törenle hizmete açılan Kahramanlar Rahmet Camii.

dis2.jpg

İstanbul'da yaşayan hayırsever iş adamı Talip Kahraman’ın bağışıyla İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Vietnam’ın An Giang bölgesindeki Chau Doc kentinde yaptırılan caminin açılışına Kamboçya ve Vietnam’ın çeşitli kentlerinde yaşayan yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, Vietnam’da 2014 yılında yaptıkları bir ziyaret sırasında buradaki Müslümanların cami ihtiyaçlarını kendilerine bildirip projelerini sunduklarını anlatarak, "Biz de bunun üzerine projenin teknik incelemesini tamamladıktan sonra bağışçı Talip Kahraman’ın destek vermesiyle bunu hayata geçirdik" dedi.

hasan.jpg

Artık bin 200 kişi aynı anda ibadet edebilecek

İHH’nın Vietnam’da yaptığı en büyük cami özelliğini taşıyan bu projeyi yaklaşık bir yılda tamamladıklarını anlatan Aynacı, 60 yıllık caminin yıkılarak yeniden yapılmasıyla bin 200 kişilik camiyi Vietnam’daki Müslümanların hizmetine sunduklarını söyledi.

Aynacı, "15 bin kişinin katılımıyla büyük bir coşkuyla açılışı yapılan camiyi hizmete sunduğumuz için çok mutluyuz. Caminin açılışına Kamboçya ve Vietnam’ın çeşitli bölgelerinden Müslümanlar da katıldı. Katılımcıların Türkiye’ye büyük bir saygı ve sevgi beslemelerini beyan etmelerini görmek bizi ayrıca mutlu etti" diye konuştu.

Aynacı, İHH olarak Vietnam’daki çalışmalarına devam edeceklerini anlatarak, cami, okul ve eğitim merkezi gibi projelerle Vietnam’da yaşayanlara destek vermeyi sürdüreceklerini kaydetti.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

ic.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024