İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Vira Bismillah. Konvoy hareket etti, Filistine Yol Açık
İHH İnsani Yardım Vafkı tarafından organize edilen Filistin Özgürlük Konvoy araçları, Suriye’nin Lazikiye limanından Türk bandıralı Ulusoy 6 gemisine binerek Mısır’ın Ariş limanına doğru yola çıktı.
Avrupa, Filistin, Ortadoğu, Türkiye 02.01.2010

İHH İnsani Yardım Vafkı tarafından organize edilen Filistin Özgürlük Konvoy araçları, Suriye’nin Lazikiye limanından Türk bandıralı Ulusoy 6 gemisine binerek Mısır’ın Ariş limanına doğru yola çıktı. Araçlarla birlikte konvoydan da 50 kişi gemiye alındı. Kalan 380 yolcunun ise yarın uçakla Ariş Havaalanına geçmesi bekleniyor. 

Konvoy yolcuları ile araçları Ariş’te buluşarak kara yolculuğu ile Refah Sınır Kapısına geçecekler. Refah Kapısından Gazze’ye girecekler. Mısır’ın vereceği izne göre Gazze’de 24 saat veya 48 saat kalacaklar. Gazze’de bütün araçlar Filistin halkına bağışlandıktan sonra geri dönülecek.

18 gündür yollarda olan konvoy ekibinden gemiye binenler büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ettiler. Gemiye binen İHH Başkanı Bülent Yıldırım, geç de olsa Gazze’ye girecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Yıldırım, günlerdir yollarda olmasına rağmen bütün ekibin büyük bir sabır ve anlayış gösterdiğini ifade etti.

Filistin Konvoyu’nu uğurlama törenine Lazikiyelilerden geniş katılım oldu. Lazikiye’de Filistin Mülteci Kampı bulunuyor. Binlerce Filistinli, limana kadar yol boyunca konvoya eşlik etti. Ellerinde Filistin bayrağına alan limana koştu. Limanda Suriye’den ayrılacak konvoy için büyük bir uğurlama töreni düzenlendi. Filistin Konvoyundan geride kalanlar ise Mısır’da buluşacakları arkadaşlarıyla vedalaştı. Konvoydakiler kendilerini taşıyacak Ulusoy 6 gemisi mürettebatına teşekkür ettiler. 


İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024