İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bu Ramazanda da Gazze'nin yanındayız
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan dolayısıyla Gazze'de ihtiyaç sahiplerine gıda yardımları ve sıcak iftarlık dağıtımına başladı.
Filistin, Filistin-Gazze 24.06.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan dolayısıyla Gazze'de ihtiyaç sahiplerine gıda yardımları ve sıcak iftarlık dağıtımına başladı.

İsrail ablukası nedeniyle zor ekonomik şartlar altında yaşam mücadelesi veren Filistinlilerin ramazan ayında az da olsa sıkıntılarını hafifletmeyi amaçlayan İHH, yetimler ve fakir ailelerin yanı sıra bölgedeki insani yardım kuruluşları ile zekat komitelerine, 6 bin 500 kumanya dağıttı.

Yaklaşık 30 dolar tutarında temel gıda malzemesi bulunduğu kumanya paketlerinden 55 binin üstünde kişi istifade edecek.

Gazze İHH Temsilciliği ayrıca sıcak iftarlık dağıtımına da başladı. Ramazan boyunca her gün 6 bin 500 aileye sıcak yemek dağıtılacak.

Abluka sürüyor

İsrail, Hamas'ın 2006 yılında yönetimi devralmasının ardından başlattığı ve 2007 yılı ortasında daha da şiddetle uygulamaya koyduğu Gazze ablukası sürüyor.

Dünya Bankası'nın 22 Mayıs'ta yayımlanan raporunda, dünyada işsizlik oranının en yüksek olduğu yerin Gazze olduğu kaydedilmişti. Raporda, 1,8 milyon kişinin yaşadığı Gazze'de, nüfusun yüzde 43'ünün işsiz olduğu, yüzde 80'inin bir şekilde sosyal yardım aldığı ve yüzde 40'ının ise yoksulluk sınırının altında yaşadığı kaydedilmişti.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026