İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyeli ailelere kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Suriye’nin kuzeyinde son günlerde etkili olan yoğun kar yağışları nedeniyle zor günler geçiren ailelere çadır ve çeşitli yardım malzemeleri ulaştırıldı.
Suriye 29.01.2022

Son günlerde Suriye’nin kuzeyindeki İdlib, Afrin, Azez gibi bölgelerde etkili olan kar ve yağmur yağışları nedeniyle çok sayıda çadır kullanılamaz hale geldi, pek çoğunu ise su bastı.  İHH İnsani Yardım Vakfı, çadırları zarar gören ailelere çadır, battaniye, soba, yakacak, gıda kolisi, ekmek, bot, kışlık giyecek ve sünger yatak gibi yardım malzemeler ulaştırdı.

img_0833.jpg

“Bin 200’den fazla aileye ulaşıldı”

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı yazılı açıklamada, yağışlar nedeniyle çadırları zarar gören ailelere destek verdiklerini belirtti. Tosun, ‘‘İlk etapta açıkta kalan ailelere, stoklarımızdaki mevcut çadırları kurduk. Hemen akabinde yeni çadırlar temin ederek ailelere ulaştırmaya devam ediyoruz. Ekiplerimiz günlerdir kamplarda yaşayan sivillere soba ve yakacak başta olmak üzere gıda kolisi, sünger yatak, kışlık giyecek, battaniye, bot, çizme, ekmek gibi ihtiyaç malzemelerini ulaştırıyor. Yapmış olduğumuz son çalışmalardan 1200’den fazla aile faydalandı.’’ ifadesini kullandı.

img_0431.jpg

“Yardım çalışmalarımız sürüyor”

Türkiye genelinde bir iyilik seferberliğinin de başladığını vurgulayan Selim Tosun, söyle devam etti: ‘‘Kar yağışlarının ilk anından itibaren Suriye’deki savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi aileler için tüm Türkiye genelinde bir iyilik seferberliği oluştu. İHH olarak mevcut kış kampanyamızı ‘Kış Kapıda Yalnız Bırakma’ sloganıyla yürütüyoruz. Bu kampanyaya bağışçılarımızın teveccühü buradaki aileler için umut oluyor. Ekiplerimizle yardım çalışmalarımızı sürdürüyoruz.’’ dedi.

img_2311.jpg

Destek olmak için

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ‘Kış Kapıda Yalnız Bırakma’ kampanyası kapsamında hayırseverler, ‘KIS’ yazıp 3072’ye kısa SMS göndererek 10 TL bağışlayabiliyor. Ayrıca ihh.org.tr üzerinden online bağış veya banka yoluyla ya da bulundukları bölgelerdeki İHH temsilcilikleri ile insani yardım dernekleri aracılığıyla bağışlarını savaş mağduru sivillere ulaştırabiliyorlar.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024