İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kış geldi; Suriye yardım bekler
Suriye'de 2011 yılında Esed rejimi tarafından başlayan ve yaklaşık 4 yıldır süren katliamlar devam ediyor.
Suriye 03.11.2014

Suriye'de 2011 yılında Esed rejimi tarafından başlayan ve yaklaşık 4 yıldır süren katliamlar devam ediyor.

Olaylar başlamadan önce 20 milyon civarında bir nüfusa sahip olan ülkede bugün yaklaşık 10 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Bu süreçte 6,5 milyon Suriyeli evini terk etmek zorunda kalırken bunlardan 3 milyonu kurtuluşu komşu ülkelere kaçmakta buldu.

Ülke dışına çıkmak zorunda kalan Suriyelilerin dörtte üçünü kadın ve çocuklar oluşturuyor. 1 milyondan fazla çocuk ülkelerinden ve evlerinden uzakta, zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor.



Suriye'de soğuk hava koşulları nedeniyle sıkıntılar giderek büyüyor. Savaş ve yokluğun vurduğu Suriye halkı, şimdi de kış aylarının soğuğuyla mücadele etmek zorunda.


ACİL İHTİYAÇLAR
Bu nedenle Suriyeli mültecilerin koşullarının iyileştirilmesi için acil önlemler alınması gerekiyor. Mülteci sayısı her geçen gün hızla artarken, yetersiz kalan kamplarda gıda ve diğer ihtiyaçlar da maalesef yeterince karşılanamıyor. En fazla ihtiyaç duyulan temel gıda malzemeleri; “un”, “şeker”, “pirinç”, “bulgur”, “yağ”.



Havaların soğumaya başlamasından en çok etkilenenler ise çocuklar ve yaşlılar. Kışın gelmesi ile naylon çadırlarda yaşayan mülteciler arasında salgın hastalıkların baş göstermesi an meselesi. Mülteciler için acil olarak gıda, battaniye ve çocuklar için kışlık mont, çizme ihtiyacının karşılanması gerekiyor. Kış yardımları kapsamındaki en acil ihtiyaçlar ise, “Çadır”, “Battaniye”, “Elektrikli ısıtıcı”, “Kadın iç çamaşır seti, “Çocuk iç çamaşır seti”, “Kadınlar için içlik, “Çocuklar için içlik”, “Kaban”, “Mont”, “Ayakkabı”, “Bot”, “Şapka”, “Bere”, “Eldiven” ve “Çorap.”



Suriye’deki olayların başlamasından bu yana Suriye halkının ihtiyaçlarını karşılamak için pek çok alanda yardımlar ulaştıran İHH, şimdi de yaklaşan kış mevsimi ile ağırlaşacak hava koşullarında hayatta kalma mücadelesi verecek Suriye halkına el uzatmak için tüm duyarlı insanları yardıma çağrıyor.

KAMPANYAYA DESTEK OLMAK İÇİN:
İHH İnsani Yardım Vakfı merkezine gelerek elden nakdi bağışta bulunabilirsiniz.
Bağışınızı telefon yoluyla yapabilirsiniz. Tel: 0(212) 631 21 21
Bağışınızı "Suriye" yazıp 3072'ye SMS atarak 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.
Bağışınızı banka hesap numaralarına havale ile gönderebilirsiniz.
Bağışınızı posta çeki hesabına havale ile gönderebilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024