İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Filistinli yaralılardan “katliamı durdurun” çağrısı
Filistinli yaralılar, düzenledikleri basın toplantısında Türkiye ve diğer İslam ülkelerine İsrail katliamına sessiz kalmaması çağrısında bulundular. Vakfımız Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise İHH olar
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 30.12.2008

Vakfımız tarafından Türkiye’de tedavi ettirilen 5 Filistinli yaralı İstanbul’da bir basın toplantısı düzenledi.

Genel Merkezimizde düzenlenen basın toplantısında konuşan yaralılar, Türkiye ve diğer İslam ülkelerine İsrail katliamına sessiz kalmaması çağrısında bulundular.

Yaralılardan Adil Abu Khatır, “Dünyaya bir mesaj göndermek istiyorum. Bizim Filistin halkı olarak terörizmle uzaktan yakından bir ilgimiz yok. Bizim dinimiz buna izin vermez. Asıl teröristler bugün kadın, çocuk, yaşlı demeden sivil insanları katleden İsrail’dir. ” dedi.

İsrail saldırısında ağabeyini kaybeden 21 yaşındaki Mahmut Jarur ise “Filistin halkı yok ediliyor. Bu katliama sessiz kalan İslam ülkelerine seslenmek istiyorum. Vicdanlarınız neden susuyor. Filistin’in tek başına bu katliamı durduracak gücü yok. İslam ülkeleri İsrail’i durdurmazsa hepimiz bütün ailelerimizi kaybedebiliriz. Müslümanlar Mescid-i Aksa’yı kaybedebilir. Bu katliamı artık durdurun diyorum” şeklinde konuştu.

İsrail saldırısında amcasının oğlunun kaybeden İslam Asalya ise İsrail’in sadece Gazze’ye değil tüm İslam dünyasına saldırdığını ifade etti.

Asayla şöyle konuştu: “Son 4 günde 370 insanımız şehit oldu. Ama biz şunu biliyoruz ki bizim şehitlerimiz cennete gidecek. Kudüs başka bir Arap ülkesinde olsaydı Arap ülkeleri gene böyle kayıtsız mı kalacaklardı. Sultan Abdülhamit ‘bırakın Filistin’i, Filistin’in bir arpasını bile Yahudilere vermem’ demişti. Bir Yahudi öldüğünde kıyamet kopuyor. Ama onlarca Filistinli katledildiğinde dünya sadece seyrediyor. Ben İsrail büyükelçisinin Türkiye’den kovulmasını istiyorum. Çünkü bugün bizim başımıza gelen yarın Türkiye’nin başına gelecektir.”

Mahmut Abu Khatır ise “Peygam Efendimiz (sav) dediği gibi kalp titrer, göz ağlar. Biz sevdiklerimizden ayrıldığımız günden beri hüzünlüyüz. Benim amcamın oğlu şehit oldu. Diğer yakınlarım da şehit olabilir. Bu pervasız düşmana karşı hep beraber hareket etmeliyiz” dedi.

Genel Başkanımız Bülent Yıldırım, Filistin’deki yaralıları Türkiye’de tedavi ettirmek için girişimlerin başlatıldığını, yakında yaralıların Türkiye’ye getirilerek tedavi edileceğini duyurdu. Vakıf olarak Gazze’ye 1 milyon YTL yardım gönderileceğini ifade eden Yıldırım, “Son bombalama sonrasında 200 bin YTL nakdi yardım şehit ve yaralı ailelere ulaştırıldı. Bölgedeki ekiplerimiz de 450 bin YTL tıbbi malzeme yardımı yaptı” dedi.

Filistin İstanbul Konsolosu Abdülkerim Al Hatip ise “İsrail’de iş başında olan hükümet seçimler yaklaşırken yapmış olduğu bu vahşi saldırıyı Filistinlilerin kanı üzerinden siyasi propaganda aracı olarak kullanmayı planlıyor. Artık Filistin halkına kendi topraklarında özgürce yaşam hakkı teslim edilmeli” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024