İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yakınları, Murat Can Kaya’yı anlattı
Genç İHH’nın Bursa’da düzenlediği Teknoloji Kampı’na giderken geçirdikleri kazada vefat eden 4 gençten Murat Can Kaya’nın yakınları, İHH’nın Youtube kanalında onu anlattı.
07.01.2022

Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen Teknoloji Kampı’na giderken geçirdikleri kazada vefat eden Yusuf Taha Göktaş, Tarık Kesekçi, Kağan Talip Tığlı ve Murat Can Kaya unutulmuyor. Kısa ömürlerine pek çok güzel çalışma sığdıran gençlerden Genç İHH İstanbul Lise Komisyonu Başkanı Murat Can Kaya’yı babası, dayısı ve arkadaşı İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Youtube kanalında anlattı.

“Çok iyi ve saygılı bir evlattı”

Babası Mehmet Akif Kaya, Murat Can’ın çok iyi ve saygılı bir evlat olduğunu belirtti. Kaya, oğlunun insani yardım çalışmalarında aktif rol üstlendiğini ifade ederek, “Yapmak istediklerimi baktım ki oğlum yapmaya başladı. Bu beni çok sevindiriyordu. Evet, ben artık Murat Can'ı örnek almaya başlamıştım. Benden hiçbir zaman özel bir isteği olmadı. Hayata çabuk atılan, çalışan, kendi harçlığını çıkarmak için pandemi döneminde dayısının yanında iki ay boyunca motorla su dağıtan bir çocuktu” dedi.

babasi-mehmet-akif-kaya.jpg

“Ölümleri nasihat oldu”

Oğlunun yaptığı çalışmaların ve gayretlerinin kendisini çok mutlu ettiğini anlatan Kaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Onların bir aşkları, bir dertleri, bir davaları vardı. Bu çok önemli bir şey. Gençsin ve gençlerle ilgileniyorsun. Aslında gençler, gençlerin ne istediğini daha iyi biliyor. Murat Can bir de gençlik zamanlarında şehit olan İslam önderlerini çok okurdu. O içindeki heyecan ve hasret, galiba diyorum,  ondandır. Furkan Doğan'ı, Bahattin Yıldız’ı, Metin Yüksel'i çok okuyordu. Sosyal medya hesaplarının, kitaplarının başına "Bir sabah gelecek, kardan aydınlık" sözünü hep yazardı. Ölümleri bile galiba gençlere nasihat oldu diye düşünüyorum.”

“Pek çok işi aynı anda yapıyordu”

Yakın arkadaşlarından Genç İHH Üniversite Sorumlusu Mukadder Yılmaz, Murat Can’ın çalışkan bir insan olduğunu belirterek, “Bahçelievler Genç İHH'daki vazifesini altı ay başarılı bir şekilde yaptıktan sonra İstanbul Genç İHH'da görev almaya başladı. Bu süre zarfında üniversite öğrenciliğinin yanında kütüphanede yarı zamanlı çalışıyordu. Dayısının Şirinevler'de su bayisi vardı ve orada da su dağıtımına çıkıyordu. Bunların hepsini topladığımızda birçok gencin yapamayacağı şeyleri aynı anda yapıyordu.” dedi.

arkadasi-mukadder-yilmaz.jpg

“Gayretli bir insandı”

Murat Can’ın vakıf çalışmalarında büyük bir gayret sarf ettiğini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: “Kardeşi Hamza geçtiğimiz yaz işe girdiğinde, ‘ilk maaşınla vakfa bir tane katarakt bağışında bulunacaksın’ demişti. Bu kaza hadisesinden sonra, ben gençlerimizin kıymetini yeterince bilmediğimizi ve yaşarken anlamadığımızı tespit etmiş oldum. Bu kardeşlerimiz, vefat ettikten sonra beraber çalışma yaptığımız her kardeşimizin gözlerinin içine bakarak, onları gördüğümde sımsıkı sarılıyorum.  Elhamdülillah böyle bir kardeşi tanımak nasip oldu” dedi.

dayisi-omer-topuz.jpg

“Hayatta nasipliydi, giderken de nasipli oldu”

Dayısı Ömer Topuz, Murat Can Kaya’nın vefatının ardından dünyanın farklı yerlerinde bulunan insanlardan dua aldığını belirterek, “Gerçekten çok koşturuyordu. Hep en önde gitmeyi severdi. Cenazelerimiz olur, düğünlerimiz olur. İnsanların yardım edeni olmaz ama Murat Can hemen yardıma gider. Orada çay verir, yemek dağıtırdı. Hep böyleydi. Pakistan’da, Suriye’de katıldığı yardım çalışmalarındaki videoları bir iftihar vesilesi. Hayatta da nasipliydi, giderken de nasipli oldu. Cenazesine bakınca gerçekten az insana nasip olabilecek bir cenaze.  Allah yolunda koşunca karşılığı buymuş”

İHH’nın Youtube kanalında

“Giderken Büyük Bir Nasihat Bıraktılar” | Yakınları, Murat Can Kaya'yı Anlattı, İHH'nın Youtube kanalından izlenebiliyor.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022