İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yalova’dan Suriye’ye 3. tır da yola çıktı
Yalova halkının Suriye seferberliği devam ediyor. 23 ton yardım malzemesini taşıyan 3.üncü tır bu hafta yola çıktı.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 22.02.2013

 Yalova'da 18 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Suriye'ye 23 ton yardım malzemesi daha gönderdi. Yaklaşık 2 yıldır süren savaşın mağduru olan Suriye halkına yardım için bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, ocak ayında da yaklaşık 45 ton yardım malzemesini taşıyan 2 tırı bölgeye göndermişti. Yardımların ikinci partisi olan 3.yardım tırı geçtiğimiz gün Yalova Hacı Kemal Fidan Camii avlusundan dualarla uğurlandı.

23 ton yardım malzemesini taşıyan tırın Suriye'ye uğurlanması öncesinde Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları adına konuşan Hacı Ömer Anlayışlı, "Suriye'deki insanlar açlık, soğuk ve belirsizlik içerisinde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yalovalı Müslümanların yardımlarını Suriye'deki kardeşlerimize ulaştırmak için kolları sıvadık. İlk etapta 45 ton ve şimdi de 23 ton olmak kaydı ile toplam 68 ton yardım malzemesini oradaki kardeşlerimize ulaştırmış olacağız." dedi.

Uğurlama töreninde konuşan Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise, "Suriye'de yaşananlar bizleri de çok üzüyor. Orada yaşanan sıkıntıları anlayan ve bunun bir nebze olsun giderilmesi için öncü olan Yalova Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerini ve bu kampanyaya destek veren Yalova halkımızı gönülden kutluyorum. İnşallah bu vahşet ve zulüm en kısa sürede sonlanır. Ancak ölü sayısının 70 bini aştığı Suriye'de yaşananlara dünyanın gözlerini kapatmasına da çok üzülüyorum" diye konuştu.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise, bu yardımların toplanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yalova Müftü Vekili Dr. Hamza Yıldırım'ın yaptığı duanın ardından, 23 ton yardım malzemesini taşıyan 3. yardım tırı yola çıktı. Yardımlar, bizzat Yalova İHH İnsani Yardım Derneği yetkilileri tarafından Suriye sınırına götürülecek ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriyeli mağdur ve mazlum halka dağıtılacak.


 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022