İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yardım gönüllülerini duygulandıran bağışlar
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Suriyeliler için sürdürdüğü yardım çalışmaları sırasında, yardım gönüllülerini duygulandıran anlar yaşanıyor.
Suriye 10.02.2014

Yalova'daki bazı sivil toplum kuruluşları ile İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından başlatılan "Suriye için bir çuval un" adlı yardım kampanyasında toplanan 25 ton un, Suriye'ye gönderilmek üzere Hatay'ın Yayladağı ilçesine geldi.

İHH gönüllülerinden Mahir Yazar, kampanya kapsamında 10 gün sürmeden topladıkları 1 tır dolusu unu Suriye'nin Lazkiye kentine göndermek üzere Yayladağı'nda bir depoya indirdiklerini kaydetti.

Kampanyaya ilginin çok güzel olduğunu kaydeden Yazar, yardım kampanyası sırasında yaşanan ve kendilerini çok etkileyen olayları anlattı.

Suriyelilere yardım konusunda Türk halkının çok duyarlı olduğunu kaydeden belirten Yazar, kampanya sırasında yaşadıkları çok güzel ve anlamlı yardım anılarının kendilerini daha fazla iştahlandırdığını ifade etti.

Maddi durumu iyi olmayan bir vatandaşın unların TIR'a yüklendiği sırada depoya gelerek para verdiğini aktaran Yazar, o kişinin verdiği parayla kurbanlık kesilerek etlerinin Suriyelilere dağıtılmasını istediğini söyledi.

Bu bağışın kendilerini duygulandırdığını dile getiren Yazar, şöyle konuştu:

"Yine soğuk bir akşamda derneğe bir üniversite öğrencisi ağlayarak geldi. Hiçbir şey konuşmadan, üzerindeki montu çıkarıp bize verdi ve 'yapacağım hiçbir şey yok. Tek varlığım bu montum ve montumu Suriyeli bir ihtiyaç sahibine ulaştırmanızı rica ediyorum' diyerek arkasına bakmadan gitti. Bu anlamlı bağış karşısında duygularımız daha da katlandı.

Bağışçılardan aldıkları bu emanetlere gözleri gibi bakarak İHH tarafından gerçek sahiplerine ulaştırılacağını belirten Yazar, "Bizler böyle bir savaşta Suriyeli kardeşlerimizi yalnız bırakamazdık. Elden geldiği kadar yardım yapmaya gayret ediyoruz. Yalnız Yalova'da değil Türkiye'nin dört bir yanında bu kampanyamız sürüyor. Türk halkının yardımseverliği, bizleri hem duygulandırıyor ve daha çok çalışmaya sevk ediyor" dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024