İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yasemin kokulu ülkenin yetim çocukları
İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Tunus’a giderek yetimlerin yüzünü güldürdü.
Tunus 18.04.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bu yıl 7’ncisini düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) kapsamında yurt içinde ve yurt dışında çeşitli organizasyonlar düzenlenmeye devam ediliyor. Bu kapsamda Tunus’a giden İHH ekibinin katılımıyla “Yetim Gülerse Dünya Güler” etkinliği düzenlendi.

Doyasıya oyunların oynandığı etkinlikte çocuklar yeni kıyafetler ve hediyelerin sevincini yaşadı. Yetim anneleri ise çocukların hayata bir nebze daha güvenle bakmalarını sağlayan destekler için İHH gönüllülerine teşekkürlerini sundu.  

Tunus Yardım Kurumu (Tunisia Charity) işbirliğinde İHH, babalarını kaybetmiş yetim çocuklara hayırseverler desteği ile aylık olarak sponsorluk desteği sağlıyor. Bunun yanı sıra İHH, yine YDG kapsamında yetim ailelerine bakkal açma, dikiş makinası verme, küçükbaş hayvan alımı gibi faaliyetlerle iş imkânı sağladı.

2-kopya.jpg

Konyalı kadınlardan Tunuslu kadınlara

Bu yıl, Tunus’taki 10 yetim ailesine Konya İHH İnsani Yardım Derneği Hanımlar Komisyonu bünyesinde gönüllü olarak çalışan Konyalı kadınlar 10 dikiş makinası gönderdi.

İHH’nın Tunus’taki yetim faaliyetlerini yerinde takip etmek için bölgeye ulaşan Gerçek Hayat Dergisi’nden Emeti Saruhan, dikiş makinasının ulaştığı evlerden biriyle ilgili izlenimlerini şöyle aktardı:

“Marifetli hanımların ellerinden çıkan mantılar, erişteler ve yine atölyelerinde diktikleri dikişlerin satışından elde edilen gelirle ayakta kalmaya çalışan 10 yetim ailesi desteklenmiş oldu. Dikiş makinası bir ailenin hayatını idame ettirmesi için tek başına yeterli olmuyor ancak büyük oranda yardımcı oluyor.

Bu dikiş makinalarının ulaştığı evlerden biri Shahybh Qadri’nin eviydi. Yamina adında 5 yaşında bir kızı olan Qadri’nin kız kardeşi de dul ve o da kızlarıyla yaşam mücadelesi veriyor. Qadri’nin Sidi Bou Zid’in kenar mahallerindeki evine gittiğimizde ablasıyla kapıda bizi bekliyordu. Heyecanlı olduğu her halinden belliydi. Dikiş makinası getirilip evdeki yerine yerleştirildiğinde hemen başına geçti. Konya’dan dikiş makinaları için satılan mantıların hamurunu elleriyle yoğuran Kudret ve Gönül abla da o mutluluğu paylaşmak için oradaydı. Kadınların el birliği, gönül birliğiyle ayakta durma mücadelesiydi bu.

Cana yakın insanların, yasemin kokulu ülkesinin huzura ereceği günler uzak değildir inşallah’ dualarıyla Tunus’tan ayrılırken, gönlümüzün bir parçasını da orada bıraktık.”

4-kopya.jpg

Tunus’ta gerçekleştirilen faaliyetler

Tunus’ta gerçekleştirilen tüm faaliyetlerin listesi ise şu şekilde:

Sosyal Yardımlar: 400 çocuğa bayramlık kıyafet hediye edilmesi, 100 aileye kurban eti dağıtımı, 281 çocuğa kıyafet yardımı, 118 aileye adak/akika dağıtımı, 80 aileye gıda yardımı, 250 aileye aylık kumanya paketi yardımı, 30 çocuğa zekât/fitre dağıtımı, 26 çocuğa bisiklet hediye edilmesi.

Kültürel Etkinlikler: Yetim Dayanışma Günleri’nde 150 çocuğun ve ailelerin katıldığı piknik organizasyonu, 150 çocuğa oyuncak ve hediye dağıtımı, Yetim Dayanışma Günleri’nde 150 çocuğun ve ailelerin katıldığı yetim buluşması programı.

Kalkındırma Projeleri: 5 aileye baharat öğütme makinası alımı, 19 aileye dikiş makinası alımı, 10 aileye ekmek imalathanesi açılması, 5 aileye halı dokuma tezgâhı kurulumu, 9 aileye küçükbaş hayvan alımı, 1 aileye tuktuk alımı, 2 aileye yumurta tavuğu alımı, 5 aileye arıcılık malzemeleri alımı, 8 aileye bakkal dükkânı açılması, 1 aileye sağmal inek alımı, 10 aileye sepetçilik malzemesi temini, 2 aileye tatlı imalathanesi açılması.

1-kopya.jpg

Sponsorluk Çalışması: 789 yetimin 2016 yılı boyunca Yetim Sponsorluk Sistemi kapsamında desteklenmesi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024