İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yemen İnsanlığı Bekliyor
Memur-Sen ve Hak-İş Konfederasyonu, İHH, AFAD, Türk Kızılayı ve Deniz Feneri'nin desteğiyle Yemen için insani yardım kampanyası başlattı.
Yemen 23.11.2018

Memur-Sen ve Hak-İş Konfederasyonu, Yemen'deki insani drama “Dur" demek için, İHH İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri, Türk Kızılayı ve AFAD ile birlikte, "Yemen İnsanlığı Bekliyor" temasıyla kampanya başlattı. Memur-Sen Genel Merkezi’nde yapılan ortak basın açıklamasıyla başlatılan kampanyanın ilk aşamasında 200 bin TL'lik bir bağış gerçekleştirildi.

genel.jpg

Açıklamada Memur-Sen Konfederasyonu, Hak-İş Konfederasyonu, İHH, Türk Kızılayı ve AFAD ve Deniz Feneri Derneği’nden temsilciler yer aldı.

ali-yalcin.jpg

“İnisiyatif almaya kararlıyız”

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yemen'de her şeyin insanların gözü önünde olup bittiğini, 22 milyonluk nüfusun üçte ikisinin temel insani ihtiyaçlar noktasında yardıma muhtaç olduğunu belirtti. Yalçın, milyonlarca kişinin, sağlık hizmetine erişimin tamamen ortadan kalktığı bölgelerde yaşadığını, savaşlarda çocukların hayatını kaybettiğini anlattı. Sivil toplum kuruluşlarının da sivil alanda inisiyatif alarak çatışmanın durdurulması için güçlü bir kamuoyu oluşturması gerektiğini belirten Yalçın, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Memur-Sen olarak biz bu konuda başta bölgedeki sendikalar olmak üzere dünyanın birçok ülkesindeki emek örgütleriyle iletişime geçerek bir inisiyatif almaya kararlıyız. Gerek devlet düzleminde gerekse sivil toplum kuruluşları düzleminde bir an önce bu inisiyatifi almaz, sorunu en basit ifadesiyle ötelersek, başkaları gelir kendi düzeni kurarlar. Memur-Sen, Hak-İş olarak, Kızılay, AFAD, İHH ve Deniz Feneri ile yardım çağrısında bulunacağız. Başlangıçta 200 bin TL'lik yardımla kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya davet edeceğiz."

mahmut-arslan.jpg

"Yemenli kardeşlerimize borcumuz var"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da konfederasyon olarak üstlendikleri sorumluluğu yerine getirmeye çalıştıklarını kaydederek, "Yemenli kardeşlerimize bir borcumuz var, bu borcumuzu ödeyeceğiz. Yüzyıl önce başka bir felaketin içinde bulduğumuz Yemen'i bugün başka bir sorunla karşı karşıya görüyoruz" diye konuştu.

sait-demir.jpg

"Yemen'de daha büyük insani dramlar bizi bekliyor"

İHH Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sait Demir ise Yemen'in can çekiştiğini, insanların açlıktan öldüğünü ifade etti. Coğrafyanın zor olduğunu, yardım gönüllülerinin can güvenliği yaşadığını hatırlatan Demir, BM ya da İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bölgeye el atması, can güvenliğiyle ilgili önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

ibrahim-altan.jpg

"Bugünkü çalışma bize güç kuvvet verdi"

Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan, 1,5 yıldır Yemen'de daimi delegasyonları olduğunu, verilen bağışlarla orada mazlumların gözyaşlarını silmeye çalıştıklarını söyleyerek, "Bugünkü çalışma bize güç kuvvet ve her türlü tehlikenin içine rahat girme cesareti verdi" diye konuştu.

ismail-palakoglu.jpg

“Mazlumların yanında olmaya gayret ediyoruz”

AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu, Yemen'de yıllardır devam eden iç savaş, yoksulluk ve sağlık problemlerine dikkati çekti. Dünyanın neresinde olursa olsun tüm coğrafyalardaki mazlum ve mağdur insanların yanında olmaya gayret ettiklerini aktaran Palakoğlu, Yemen'deki mazlumların yanında yer alacaklarını belirtti.

hamit-kunt.jpg

“Gelecek hafta 500 aileye gıda dağıtacağız”

Deniz Feneri Ankara Koordinatörü Hamit Kunt, Yemen'de gelecek hafta 500 aileye gıda dağıtılacaklarını aktardı. Kunt, kampanya kapsamında toplanacak yardımların Yemen'e en kısa sürede ulaştırılması temennisinde bulundu.

yemen8.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023