İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
“Yemen’de kardeşleriniz var”
Yemen’de devam eden rejim karşıtı gösterilerin temsilcileri İstanbul’da bir araya geldi. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın İstanbul Fatih’teki merkezinde bir basın toplantısı gerçekleştiren Yemenli muhalifl
Yemen 07.07.2011

Basın Toplantısına Yemen Dışişleri Bakanlığı Ekonomi Müsteşarı Abdullah Zindani, Yemen Alimler Birliği Temsilcisi Dr. Emin Ali Mukbel, Yemenli Gazeteci İbrahim Mücahid ve akademisyen Bekil Zindani katıldı.  

Toplantıda konuşan Yemen Dışişleri Bakanlığı Ekonomi Müsteşarı Abdullah Zindani, Yemen’de göstermelik bir demokrasinin olduğuna dikkat çekerek, yapılan seçimlere hile karıştırıldığını savundu. Yemen Devlet Başkanı Salih’in iktidarı oğluna devretmek istediğini savunan Zindani, “Halkın tepkileri Tunus devrimi öncesinde ortaya çıkmıştı. Ama halka yönelik baskılar bu tepkinin dile getirilmesini engelliyordu. Ancak Tunus Devrimi’nin başarıya ulaşması bizi cesaretlendirdi.” ifadelerini kullandı.

Yemen rejiminin söz konusu demokratik talepleri engellemek için, bu talepleri dile getirenleri El-Kaide örgütü üyesi olmakla suçladığını aktaran Zindani, hükümetin ülkedeki kabileler arasında fitne çıkardığını ve kabileleri birbiriyle savaşmaya ittiğini dile getirdi.

Tunus Devrimi’nin başarıya ulaşması üzerine halkın sokaklara dökülerek değişim istediğini kaydeden Zindani, “O gün bu gündür barışçıl direnişimiz devam ediyor. Yemen halkı aşiretlerden müteşekkil bir toplumdur. Ve aşiretlerin hepsi silahlıdır. Buna rağmen aşiretler Değişim Meydanı’na silahlarını evde bırakarak geldiler. Devletin silahlarından çıkan kurşunlara sadece göğüslerini siper ederek direndiler. Devrimciler hareketin barışçıl özelliğine halel getirmedi. Polisin saldırılarına rağmen itidallerini korudular.” dedi.

Yemen devriminin yönünün değiştirilmesine, devrime şiddet bulaşmasına izin vermeyeceklerini belirten Zindani, bunun bir iç savaş tehlikesi doğuracağına dikkat çekti. Zindani, Yemen devletinin devrimi engellemek için ekonomik ambargo uyguladığını da anlattı: “Halkın doğalgazını kestiler. Petrolün fiyatı 7 kat arttı. Benzin vermemeye başladılar. Başkent’te günde 18 saat elektrik kesintisi uygulanıyor.”

Türkiye hükümetinden yardım talep ettiklerini belirten Zindani, “Türkiye Ortadoğu’da önemli olaylara müdahil oldu. Yemen’den kardeşleriniz var. Osmanlı’nın şehitleri var.” ifadelerini kullandı. Zindani, dışarıdan yapılacak bir müdahalede Yemen halkının kendini savunacağını söyledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024