İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yemen’de kolera ile mücadele
İHH İnsani Yardım Vakfı, Yemen’deki savaşın yanı sıra kolera ile mücadele etmek zorunda kalan sivillere ilaç desteğinde bulundu, bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.
Yemen 05.07.2019

İnsani krizin ölümcül boyutlara ulaştığı Yemen’de faaliyetlerini aralıksız bir şekilde sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin desteklerini mağdur ve muhtaçlara ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, Yemen’in Aden şehrinde yaygınlaşan kolera ile mücadeleye destek veriyor.

yemende-kolera-ile-mucadele1.jpg

İHH, son 3 ayda 6 sağlık kliniğine destek vererek 16 bin 574 kişiye ilaç desteğinde bulundu, 12 bin 250 kişiye de bilgilendirme çalışması yaptı. İHH ekipleri ayrıca birçok konferans verdi ve 2 bin 676 ev ziyareti yaparak aileleri tek tek bilgilendirdi. Kolera ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde toplamda 28 bin 824 kişiye ulaşılmış oldu.

yemende-kolera-ile-mucadele2.jpg

Yardım ulaştırmak için

Yemen halkına yardımda bulunmak isteyen hayırseverler, tüm operatörlerden YEMEN yazıp 3072’ye kısa mesaj göndererek 5 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla destek olmak isteyenler ise İHH’nın banka hesap numaralarına bağış yaparken açıklama kısmına YEMEN yazarak yardım edebiliyor.

yemende-kolera-ile-mucadele3.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024