İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yeniden görsünler diye reklam çektiler
Tedavi edilmediğinde körlüğe neden olan katarakt hastaları için yeni kampanyaya hazırlanan İHH'nın reklam film çekimleri, Yönetmen Orhan Dede tarafından Üsküdar’da tamamlandı.
Afrika 30.12.2019

Son 11 yılda İHH İnsani Yardım Vakfı’na yapılan bağışlarla 122 bin 623 kişi tekrardan ışığa kavuştu. İHH tarafından “Siz Görürseniz Onlar da Görecek” sloganıyla 2007 yılında Afrika’da başlatılan katarakt çalışmaları artık dünyaya açılıyor.

Yeni sloganını “Bir Göz Bir Dünya Görür” sloganı olarak belirleyen İHH, yeni bir katarakt kampanyasına hazırlanıyor. Bu vesile ile İHH Prodüksiyon Birimi’nce yeni reklam filmi çekildi. Yönetmenliğini Orhan Dede’nin yaptığı reklam filmi ile birlikte yeni kampanyanın ilanı gerçekleştirilecek. Yapımcılığını Yavuz Yıldırım’ın, Görüntü Yönetmenliğini ise Fatih Bacağıkırık’ın üstlendiği reklam film çekimlerinde toplamda 30 kişi görev aldı. Kurgusunu Furkan Köse'nin yapacağı filmle birlikte dünyaya katarakt hastalarının gözünden bakıldığında ne gibi zorluklarla karşılaşılabileceği anlatılıyor.

orhan-dede.jpg

“Farkındalık oluşturmaya çalıştık”

Katarakt hastalığına yakalanan birinin ne gibi zorluklarla karşılaşabileceğini bir kıyaslama yaparak özetleyen Katarakt Reklam Filmi Yönetmeni Orhan Dede, “15 dakikada tamamlanabilen bir ameliyat için 1 dakikalık reklam filmi çekerek farkındalık oluşturmayı hedefledik” dedi. Orhan Dede, şöyle konuştu:

“Katarakt deyince ne anlıyoruz? Evet, Türkiye’de genellikle yaşlılarda görülen bir hastalık olarak biliyoruz. Belki dedelerimiz ya da babalarımız, yaşlılıktan ötürü bu hastalığa yakalanmış olabilirler. Türkiye’deki sağlık şartlarına baktığımızda tedavi olmanız çok kolay. Birçok hastane bu ameliyatı çok hızlı bir şekilde yapıyor. Bir de şöyle düşünün: Yaşadığınız ülkede bu hastalığın teşhisini koyabilecek bir hastane yok. Ya da ülkenizin sağlık koşulları buna imkan vermiyor. Ne yapardınız? Çok basit. Bilmediğiniz bir hastalığın şartlarına ayak uydurup öylece yaşamınıza devam ederdiniz. Ve tedavi edilmediğinde körlüğe kadar gidecek bir sürecin içerisinde olurdunuz. Büyük oranda Afrika kıtasında görülen bu hastalık için biz de 15 dakikada yapılabilen bir ameliyat için 1 dakikalık reklamımızla farkındalık oluşturmaya çalıştık.”

ic.jpg

“Bir Göz Bir Dünya Görür”

Komisyon başkanlığını İHH Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Serkan Nergis’in yaptığı kampanya ile birlikte İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Göz Bir Dünya Görür” sloganıyla katarakt çalışmalarını Afrika dışına da taşıyarak tüm dünyaya yayacak. Ameliyat bedelinin 500 TL olarak belirlendiği kampanya, AID Uluslararası Doktorlar Derneği ile koordineli olarak gerçekleştirilecek.

Türkiye'de genellikle yaşlılarda görülen ve tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olan katarakt hastalığı; dünya genelinde yaşın yanı sıra yetersiz beslenme, uzun süre şiddetli ışığa maruz kalma, göz travmaları gibi sebeplerle yaygın biçimde görülüyor. Teknik ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle milyonlarca insan ameliyat olamadığı için görme yeteneğini kaybediyor ve yaşamını başkalarına bağımlı bir şekilde sürdürüyor. Dünyada 66 milyon katarakt hastası ameliyat olmayı bekliyor. Hayırseverlerin bağışları ile yapılacak 15 dakikalık bir ameliyatla katarakt hastaları tekrardan görme yetilerini kazanabilecek.

ic2.jpg

ic1.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024