İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Yetim annelerine dikiş atölyesi
Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin ilçesinde İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yetim annelerinin meslek edinebilmeleri amacıyla dikiş nakış atölyesi açıldı.
Suriye 15.10.2021

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin ilçesinde yetim annelerinin meslek öğrenebilmesi amacıyla dikiş nakış atölyesi açıldı.

img_3660.jpg

Afrin’de 30 yetim çocuğun anneleriyle birlikte yaşadığı İsmet Kaya Yetimhanesi’nde faaliyete geçirilen atölyede, 11 savaş mağduru kadın meslek öğrenecek.

Vakfın Suriye Çalışmaları Yetim Birimi Sorumlusu Erdal Ağca, yaptığı açıklamada, savaşın yetim bıraktığı çocuklara ve annelerine sahip çıktıklarını söyledi. Ağca, yetim annelerinin meslek edinebilmeleri için çok sayıda proje uyguladıklarını anlatarak, “Bu projelerimizden bir tanesi de Afrin İsmet Kaya Yetimhanesi’nin içerisinde açmış olduğu dikiş nakış atölyesi. Bu atölyenin kurulum ve işletimi ile ilgili gerekli maddi destek, Alanya İHH İnsani Yardım Derneği Gazipaşa Temsilciliği’nce karşılandı” diye konuştu. Atölyenin kısa sürede meyvelerini vermesini ümit ettiklerini belirten Erdal Ağca, “Daha önce uygulamış olduğumuz benzer projelerde 3 ile 6 ay arası bir sürede sonuç aldık. Afrin’de yeni açtığımız atölyemizde de en kısa süre içerisinde tüm yetim annelerinin terzilik mesleğini öğrenmesini arzu ediyoruz. Burada kazandıkları terzilik bilgisini ileride gelirlerini temin etmek içinde kullanabilecekler” dedi.

img_3694.jpg

İHH, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde eğitim, sağlık, barınma ve gıda alanında çalışma yürütüyor.

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’den Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne onarım desteği
Türkiye’den Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne onarım desteği
İşgalci İsrail’in şiddetli saldırıları sonucu sağlık tesislerinin tamamına yakınının kullanılamaz hale geldiği Gazze’de insani yardım çalışmalarını sürdüren İHH, önemli bir projeyi hayata geçirdi. Vakıf, saldırılarda ağır hasar gören Şifa Hastanesi’nin Girişimsel Radyoloji Bölümünü kapsamlı bir onarımdan geçirerek yeniden hizmete açtı.
11.09.2026
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026