İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetim büyüdü, yetimlerin abisi oldu
Küçük yaşlarda babası vefat eden ve yanında büyüdüğü dedesi sayesinde İHH ile tanışan Ahmet Emre Eke, bugün Vakfın yönetim kurulu üyelerinden biri. Eke, vakıfla tanışmasını ve devam eden süreci İHH’nın Youtube kanalında anlattı.
Bangladeş, Nepal, Türkiye 03.02.2022

Ahmet Emre Eke, babası vefat ettiğinde 9 yaşındaydı. Babasının vefatının ardından, annesi ve ablasıyla birlikte dedesinin yanında yaşamaya başladı. Dedesinin, yetim Ahmet’i İHH ile tanıştırması hayatında önemli bir dönüm noktası oldu. 15 yıldır İHH’da farklı görevler üstlenen Eke, bugün Vakfın yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalarına devam ediyor.

“İHH’yı dedemin vasıtasıyla tanıdım”

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Youtube kanalına konuk olan Ahmet Emre Eke’nin anlattıklarından satır başları şöyle: “Dokuz yaşındayken babamı kalp krizi sonucunda kaybettim. Yetimlikle o zaman tanışmış olduk. Bu süreç bizim için zorlu bir süreçti. Babamı kaybettikten sonra; annem, ablam ve ben üçümüz kalmış olduk. Bu süreçte bize ikinci babalık yapan rahmetli Ali dedem sahip çıktı. İki yetime de çok güzel bir babalık, hamilik yaptı. Bizi korudu, kolladı. İHH'yı da aslında dedemin vasıtasıyla tanımış oldum. Dedem sağlığı yerindeyken bağış vermeye özellikle beni İHH'ya gönderir; kurban bağışını, Ramazan bağışını, yetimlere yardımları benim üzerimden yapardı. Şimdi anlıyorum ki belki de dedemin beni eğitmesinin bir parçasıydı bu aslında.”

photo1643702582.jpeg

“Afrikalı çocukların mutluluğu çok etkilemişti”

“Babamı kaybettikten sonraki ilkokul yıllarımda annemle birlikte bir programda Afrikalı çocuklara yardım edildiğini gördüm. O Afrikalı çocukların gözündeki mutluluk beni çok etkilemişti. Ve hiç unutmuyorum, Ramazan günüydü.  Şöyle bir dua etmiştim. "Allah'ım ömrüm boyunca bana da mazlumlara, yetimlere ve böyle ihtiyaç sahiplerine hizmet etmeyi nasip et" diye. Unutamadığım anılardan ve dualardan bir tanesiydi.”

yetim-buyudu-yetimlerin-abisi-oldu1.jpg

“Kocaman bir aileyiz”

“Hayatımdaki en önemli olaylardan biri İHH ile tanışmam. Yetim olarak büyüdüm, yetim olarak yaşadım ama İHH'yı tanıdıktan sonra hiçbir zaman İHH'nın şefkat elini üstümden eksik etmediler. Bugün dönüp baktığımda kocaman bir aile olmuşuz. Mutlu günümde de, kötü günümde de, hastalığımda da hep dava arkadaşlarımı yanımda gördüm.”

ihh5.jpg

“Orada kazanan yetimler oldu”

“Bangladeş'te İyilikhane Yetimhanesi'nin açılışına gitmiştik. Ben çatıda denetlemeleri gerçekleştirirken, basından Bilal kardeşim, aşağıdan yüksek sesle "Ahmet abi aşağı koşarak gelir misin?" dedi.  Ben de bir hızla, hışımla, heyecanla aşağıya indim.  O sırada Said Demir abi, iki tane yetimi sırtına almıştı ve beni bekliyorlardı. Aslında bu, yetim dayanışma günlerinin ne manaya geldiğini gösteren karelerin kayda  alınmasına vesile olmuştu. İki yetim benim sırtımda, iki yetim Said Demir abide yarışa tutuştuk. Aslında kazanan orada yetimler oldu. Çünkü o yetimlerin yüzlerindeki ifade, o mutluluk her şeye değerdi.” 

İHH Youtube kanalında

“Yetim Büyüdü, Yetimlerin Abisi Oldu” | Yetim Ahmet’in İyilik Hikayesi başlıklı içerik, İHH'nın Youtube kanalından izlenebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022