İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetim çocuklar kırtasiye yardımlarınızı bekliyor
İHH, bu yıl da Türkiye dahil 10 ülkede yaklaşık 20 bin yetim çocuğun kırtasiye ihtiyacını gidermek için hayırseverlerin desteğini bekliyor.
27.08.2015

İHH, bu yıl da Türkiye dahil 10 ülkede yaklaşık 20 bine yakın yetim çocuğun kırtasiye ihtiyacını gidermek için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Her yıl olduğu gibi bu eğitim dönemi öncesinde de ülkemizdeki ve neredeyse dünyanın her yerindeki öğrenciler için tatlı bir heyecan yaşanıyor. Çocuklarının eğitim dönemine eksiksiz girmeleri için ise aileler alışveriş yerlerinde bu hazırlığı tamamlama telaşındalar.

Bunun yanında ülkemizde ve dünyanın birçok coğrafyasında bu heyecanı yaşayamadan ders zilinin çalmasını bekleyen on binlerce yetim çocuk var. Okulların açılmasına kısa bir süre kala yetimler çeşitli eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi için hayırseverlerin yolunu gözlüyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken yetim çocuklarımız için her yıl olduğu gibi bu eğitim dönemi öncesinde de kırtasiye yardımı gerçekleştiriyor. İçerisinde okul çantası, defter, kalem, silgi, kalem tıraş, kalem kutusu, boya çeşitleri, cetvel seti ve beslenme çantası vb. eğitim malzemelerinin bulunduğu bedeli 40 TL olan kırtasiye setleri yardım severlerin bağışlarıyla bu yıl da yetim öğrencilere ulaştırılacak.

Türkiye'nin bir çok şehrindeki 7 bin 500 yetimin yanı sıra Azerbaycan, Burkina Faso, Bosna Hersek, Lübnan, Makedonya, Mısır, Pakistan, Suriye, Tunus'da gerçekleştirilecek dağıtımlarda yaklaşık 20 bin yetimin kırtasiye ihtiyaçları giderilecek. Ülkemizdeki mülteci kamplarında yaşamını sürdüren Suriyeli yetimlerin de unutulmayacağı projeye 250 TL karşılığında siz de destek olabilirsiniz.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022