İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetim çocuklardan sergi
Suriyeli yetim çocuklar, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Siccu Konteyner Kenti’nde hayata geçirmiş olduğu İstanbul İtfaiyesi Şehit Onbaşı Taner Çebi Yetim Anaokulu’nda resim, el işi, minyatür ve oyuncak sergisi açtı.
Suriye 26.01.2019

Suriye’de yaşanan savaşın yetim bıraktığı çocuklara sahip çıkan İHH İnsani Yardım Vakfı, onların barınma, gıda, sağlık ve eğitim gibi ihtiyaçlarını karşılarken onları sosyal hayata adapte etmek için de çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. Yetim çocuklara yönelik psikolojik destek çalışmaları yürüten İHH, yetim çocukları kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri alanlara da yönlendiriyor.

İHH, Suriye’nin Azez bölgesinde savaştan kaçan aileler için kurduğu kamplarda yetimler için de bir çok projeyi hayata geçirdi. Kampların içinde kurulan yetimhaneler ve yetim anaokullarında çocukları savaşın etkilerinden uzaklaştırarak sosyal hayata adaptasyonları sağlanmaya çalışılıyor.

İHH’nın 2014’te inşa ettiği Azez’deki Siccu Konteyner Kenti’nde geçtiğimiz yıl İstanbul’da meydana gelen yangında şehit olan İtfaiye Onbaşı Taner Çebi adına açılan yetim anaokulundaki çocuklar, eğitim öğretim yılının ilk yarısında öğretmenlerinin yardımıyla yaptıkları resim, el işi, minyatür ve oyuncakları okullarında kamp sakinleri ve bölge halkının gösterimine sundu.

ic1.jpg

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Yetim Birimi Sorumlularından Ahmed Kenan, İHH olarak yetim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini belirtti.  Bu kapsamda Suriye'nin Azez bölgesindeki Siccu Kampı'ndaki yetim anaokulunda çocukların eğitim öğretim dönemleri içinde yapmış oldukları resimler, el işleri ve çeşitli oyuncakların sergilendiğini aktaran Kenan, “Aslında bu çalışmalar çocukların hayallerini yansıtıyor. Biz de İHH olarak çocukların hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

ic2.jpg

İtfaiye Onbaşı Şehit Taner Çebi Yetim Anaokulu öğretmenlerinden Huzame Esseyid ise yapılan sergiyle alakalı yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sergi fikri çocukların yaptığı güzel resimleri ve çalışmaları duvara asmamızla başladı. Güzel bir fikir ortaya çıktığını düşünerek bu fikri geliştirmeye çalıştık. Eğitim dönemi başladığından bu yana çocuklarla birlikte el baskısı resimler, hayvanların şekilleri, meyve baskıları yaptık. Aynı zamanda doğal malzemeler kullanarak nohut ve fasulyeleri renklendirip farklı şekiller oluşturmaya çalıştık. Mesela çocuklarla fasulyeleri renklendirip portakal şeklinde resimler yaptırdık.”

Yetim çocukların arasında grup çalışmaları yapmalarını, çocukların arasında yardımlaşma ve paylaşmayı geliştirmeyi amaçladıklarını belirten Esseyid, “Onları savaş ortamından uzaklaştırmak ve yaşadıklarını unutturmaya çalışıyoruz. Buradaki yetim çocukları bir nebze de olsa umutlandırmaya çalışıyoruz. İnşallah bu çocukları savaşın etkilerinden birazcık uzaklaştırmış oluruz” diye konuştu.

ic3.jpg

İHH, Suriye'de sivillerin yoğun yaşadığı Halep kırsalı ve İdlib bölgelerindeki yetimlere hamilik ederken, Türkiye dahil 53 ülkede 93 bini aşkın yetim çocuğun her ay düzenli bakımını üstleniyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023