İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetim Kardeş Projesi Söğütlü’de
Sakarya’nın Söğütlü ilçesinde ilçe koordinatörleri ve okul müdürlerine “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi” (HSBYKV) projesi tanıtıldı.
19.11.2015

Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, Söğütlü İlçe Milli Eğitim Müdürü, milli eğitim yetim koordinatörü ve okul müdürlerine “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi” ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Aydın burada yaptığı konuşmada, İHH, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen ortak projesi olan Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var kampanyasının çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, başkalarının dertleriyle dertlenen, duyarlı insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas aldığını söyledi.

Aydın bu projenin savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde anne babasını kaybetmiş olan çocukların eğitim, sağlık, barınma, gıda, giyecek, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için ülkemizdeki ilköğretim ve lise seviyesindeki öğrencilerimizin katkı sağlamasını; böylece dünyada iyiliğin yayılmasını hedeflediğini anlattı.

Devletlerin yetim ve kimsesiz çocuklarla ilgili ortaya koyduğu sosyal politikaların mevcut ihtiyaca cevap veremediğini kaydeden Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yardıma muhtaç bu çocukların maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için daha güçlü, sürdürülebilir, kalıcı ve çözüm odaklı sosyal çalışmalar yapılması gerekmektedir. Zira hedef kitlesi sadece çocuk olan art niyetli yapılanmalar her gün binlerce çocuğu tehdit etmektedir. Her yıl 2,5 milyon çocuğun kaçırılarak satıldığı, 300 bin çocuğun cephelere sürüldüğü dünyamızda insanlığın kendilerini fark etmesini bekleyen milyonlarca yetim çocuk bulunmaktadır. İnsan tacirleri, organ ve fuhuş mafyaları, misyoner kuruluşlar ve yoksulluk gibi tehlikelerin hedefi durumunda olan bu çocukların sorumluluğu tüm insanlığa aittir.”

HSBYKV Projesi hakkında

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesine katılan sınıflarımız, okullarımız, destekledikleri yetim kardeşlerine her ay 100 TL gönderecektir. Her sınıf -okul, desteklediği yetim kardeşine ait bilgilere (çocuğun ismi, fotoğrafı, ülkesi, doğum tarihi, babasının vefat tarihi, annesinin sağ olup olmadığı, kardeş sayısı) sahip olacaktır. Yardımlar en az bir yıl (12 ay) olmak üzere düzenli olarak devam edecektir.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024