İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetim projesine İstanbul Milli Eğitim'den tam destek!
İHH'nın başlattığı, MEB ile Eğitim Bir Sen'in de ortağı olduğu "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesinin İstanbul İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, İstanbul Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Adal'nın da katılımıyla Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi.
Türkiye 23.01.2015

İHH'nın başlattığı, MEB ile Eğitim Bir Sen'in de ortağı olduğu "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesinin İstanbul İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, İstanbul Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Adalı'nın da katılımıyla Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Savaş, doğal afet ve yoksulluğun yaşandığı bölgelerde yetim ve korumasız çocuklara yönelik olarak çalışmalar yapan İHH İnsani Yardım Vakfı'nın hayata geçirdiği “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi ülke genelindeki tüm okullarda yankı bulmaya devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük imzasıyla, konuyla ilgili 81 il valiliğine bir yazı göndererek bu yıl da projeye destek olunmasını isterken bu kapsamda bir araya gelen İHH Gönüllüsü eğitimciler, Yetim Kardeş Projesi'nin İstanbul'daki tüm okullarda ivedilikle yaygınlaştırılması için yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular.

İstanbul Milli Eğitim'den Projeye Tam Destek

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya İstanbul'un tüm ilçelerinden temsilciler ve İstanbul İl Milli Eğitim Ar-Ge Ekibi katıldı.

Etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmasında projenin ayrıntıları hakkında dinleyicilere bilgiler aktaran Eğitimci Hasan Bilici, İstanbul'daki toplam 3 bin 61 eğitim kurumundan şu anda 629'nun bu çalışmaya aktif katılım sağladığını, İstanbul Milli Eğitim bünyesindeki okulların ise bugün itibarıyla 3 bin 43 yetime sponsor olunduğunu ancak bu sayının yetersiz olduğunu vurguladı.

Adalı: Yetim kardeş sayısının artması için gayret edeceğiz

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan İstanbul Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Adalı da yaptığı konuşmada, son derece faydalı bir çalışma olarak değerlendirdiği 'Her Sınıfın Bir Yetim kardeşi Var' projesinin değerler eğitimi ve 2023 hedefleri açısından ülkeye katkı sağlayacağını vurguladı. "İHH, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir Sen'in ortaklaşa başlattığı projeye biz de İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü olarak katkı sağlamak istiyoruz" diyen Adalı, "Herkes bir şeyler yapmak istiyor, biz de herkesi bu projeye dahil etmek istiyoruz. Şu andaki rakamlar oldukça yetersiz. Okullarımızdaki yetim kardeş sayısının arttırılması noktasında azami gayret içerisinde olacağız" ifadelerini kullandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022