İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetim Sponsorluk Bedeli 1 Ağustos İtibariyle 100 TL
İHH İnsani Yardım Vakfı olarak 1 Ağustos 2015 tarihi itibariyle yetim hamilik ücretlerinin 100 TL olarak düzenlemiş bulunmaktayız.
27.05.2015

Saniyeler geçiyor ve bir çocuk yetim kalıyor.

Sonra saniyeler geçiyor, bir çocuk daha yetim kalıyor…

Dünya üzerinde savaş, afet, yoksulluk, hastalık ve kazalar nedeniyle her gün 10,000’e yakın çocuk yetim kalıyor. Bu senede 3,5 milyonu aşkın devasa bir nüfusa ulaşıyor.

Bugün dünya üzerinde sayıları 400 milyonu bulan yetim çocuklarımız için devletler maalesef güçlü bir irade ortaya koymaktan uzak görünüyorlar. 2013 yılında 9,8 trilyon dolarlık silahlanma ve savunma sektörü harcamasında bulunan dünya ülkeleri, her gün yoksulluk ve açlık nedeniyle vefat eden 23,000 çocuk için umarsız görünüyor.

İHH 67,000 yetimle sürekli ilgileniyor

1992 yılından beri dünyanın savaş, afet ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarında faaliyetlerini yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, bu zorlu ülkelerin en çok yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklarıyla ilgileniyor. Bugün itibariyle 140’ı aşkın ülkede sürekli ve dönemsel destekleriyle yetim çocukların yanında bulunan İHH, 2007 itibariyle başlattığı Yetim Sponsorluk Destek Sistemi ile 8,900’ü Türkiye’de olmak üzere 52 ülkede 67,000 yetimle sürekli olarak ilgileniyor; dönemsel olarak desteklenen çocuklarımızın sayısı ise 500,000’i aşıyor.

26 yetimhanede yarınlarımız büyüyor

İHH, anne babaları vefat etmiş ve yakın akrabaları tarafından da bakılamayan çocuklar için Yetim Eğitim Kompleksleri inşa ediyor. 12 ülkede 26 yetim eğitim merkezimiz 2.000’i aşkın yavrumuza üniversite eğitimleri tamamlanıncaya kadar hizmet vererek onları yarınlara hazırlıyor.

İHH, yetim çocukları bulundukları ülkelerde köklerinden koparmadan, iyi eğitim görmüş bireyler olarak yetiştirmekte, ahlaki eğitimlerini önemsemektedir. Yarınları inşa edecek nesiller olarak yetiştirilen çocuklarımız bugün dünyanın farklı iklimlerinde farklı mevsimleri yaşasalar da yürekleri bir atıyor. Bunun için ülkemiz ve dünya ölçeğinde projeler geliştiriliyor.

Dünya Yetimler Günü ile çocuklarımıza sahip çıkıyoruz

2013 yılında İslam İşbirliği Teşkilatı’na verilen Dünya Yetimler Günü teklifinin kabul görmesi ile 2 milyarlık İslam alemi kendi yetim çocuklarına sahip çıkabilmek için güçlü bir motivasyona sahip.

750,000 çocuk bağışçımız merhamet dolu bir gelecek demek

2 yıldır ülkemiz ölçeğinde Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitimbirsen ile yürütülmekte olan Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar projesiyle ülkemizin eğitim öğretim çağındaki 750,000’e yakın çocuğu bir yetimle kardeş oldular.

Beşincisi gerçekleştirilen Yetim Dayanışma Günleri çalışmamızla 41 ülkede 427 proje ile 180,000’i aşkın yetim çocuğumuz eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel destek projeleriyle yarınlara daha umutla bakıyorlar.
Türkiye’de dünyanın yetim çocuklarıyla icra edilen Çocuk Buluşmalarımızın altıncısı geçen sene büyük bir coşku ile idrak edildi.

Efendimizin (sav) izinde…

İHH, yetim faaliyetleriyle hem yetime ulaşılacak bir yol gösteriyor, hem de Efendimiz (sav)’in emanetleri olan milyonlarca yetim yavrumuza destek oluşturacak olan bilinçlenme faaliyetlerini yürütüyor.

1 Ocak 2012 tarihinden itibaren bir yetim çocuğumuzun eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve kısmen de barınma ihtiyaçlarına katkı olarak belirlenmiş olan 90 TL’lik yetim sponsorluk/hamilik ücreti özellikle son bir yıldır döviz rakamlarındaki aşırı dalgalanmalar nedeniyle yetim çocuğun/ailenin eline geçen miktarın ciddi miktarda azalması nedeniyle yeni bir düzenlemeyi mecbur kılmıştır. Bu çerçevede İHH İnsani Yardım Vakfı olarak 1 Ağustos 2015 tarihi itibariyle yetim hamilik ücretlerinin 100 TL olarak düzenlemiş bulunmaktayız.

Sayıları 50,000’i aşan kadirşinas yetim hamilerimize çocuklarımıza verdikleri kıymetli destekten ötürü şükranlarımızı sunarız.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024