İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimler için artık kumaşları sattı, ödülü hak etti
Batman'da babasına ait iş yerinde atık kumaşlardan yaptığı kalemlikleri satarak, yetim öğrencilere destek olan 10'uncu sınıf öğrencisi Ebrar Balandi, Türkiye Değer Ödülleri Yarışması'nda ödüle layık görüldü.
Türkiye 29.06.2015

Türkiye Değer Ödülleri Yarışması, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi iş birliğiyle düzenleniyor.

Ebrar, okulda başlattıkları ve daha sonra il genelinde uygulanan "Her Sınıfta Bir Yetim Kardeş Projesi" ile yetim öğrencilere her ay destek olduklarını dile getirdi. Projeye daha fazla katkıda bulunmak için terzilik yapan babasına ait iş yerinde, topladığı atık kumaşlardan kalemlik yaptığını ifade eden Balandi, şunları söyledi:

"İlk başta kalemlikleri okuldaki öğrenci arkadaşlarıma satışını yaptım. Kalanları ise yakınlarıma ve mahalledeki tanıdıklarıma satarak, paranın yetim öğrencilere ulaşmasını sağladım. Daha sonra bu çalışmayla yarışmaya katıldım. İldeki yarışmada birinci oldum, Türkiye genelinde ise üçüncülük kazandım."

Yetimler konusunda duyarlılığın artırılması için çalışmalara ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Ebrar, "Dünyada 200 milyonu aşkın yetim var ama gözardı ediliyor" dedi.

Batman Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Nezir Ceylan ise Balandi'nin başarısının örnek teşkil etmesi gerektiğini söyledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022