İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimler Kampta Buluştu
İHH tarafından Kocaeli'de yetimlere yönelik düzenlenen kampa, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 160 çocuk katıldı.
Türkiye 22.08.2013

Kandıra Kefken'de bir hafta sürecek kampta çocukların, voleybol, futbol, yüzme gibi sporlarla güzel bir tatil geçirmeleri amaçlanıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılından bu yana düzenli olarak hem dünyadaki hem de Türkiye'deki yetimlerle ilgili sponsorluk çalışması yaptığını belirtti.

Bu çalışma kapsamında ailelerin yetim çocuklara aylık maddi destek sağladıklarını ifade eden Yıldırım, yetimlerle birçok etkinlikte bir araya geldiklerini anlattı.

Türkiye'de yaz dönemi dolayısıyla ilk kez kamp düzenlediklerini dile getiren Yıldırım, kampa 16 ilden 160 çocuğun katıldığını kaydetti.

Sponsorların yetimlere verdiği 90 liralık katkının, özellikle 3. dünya ülkeleri için çok önemli olduğunu ifade eden Yıldırım, "Örneğin Afrika'daki bir çocuk ve aile için önemli bir gelir. Aslında para herşey demek değil. Biz yetim sponsorluğu kapsamında yetimlerle ilgili çalışmaların ve duyarlılığın artması için bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu manada onların başını okşamak, onlarla beraber olmak hem dinimizde, hem bizim milletimizin örf ve adetlerinde var. Bu farkındalığın yaygınlaştırılması için burada bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

"400 milyon yetim var"

Yardımseverlerin yetimlere aylık 90 lirayla en az bir yıl sponsor olduklarını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi.

"Sponsor kişiyi, desteklediği aileyle eşleştiriyoruz. Bu aile internet üzerinden hangi yetimi desteklediğini görüyor. Eğitim, sağlık durumunu öğreniyor. Kendisine yetimimizden bir mektup gelirse bunu internet sitesinden görebiliyor. Sponsor, 1 yıl sonra devam edemeyecek olursa, yetimi kendi havuzumuzdan desteklemeye devam ediyoruz. ya da yeni sponsorlar bularak onu bırakmıyoruz. Bir yetimi sahiplendiğimiz zaman, okulu bitinceye ya da evlenip iş kuruncaya kadar onunlayız."

Yıldırım, Türkiye'de 3 bin yetimle ilgilendiklerini anlatarak, "Dünyada 400 milyon civarında yetim olduğu tahmin ediliyor. Bunların bir çoğu organ mafyası, cinsel taciz gibi birçok sıkıntıyla karşı karşıya. Maalesef, her geçen gün yetim sayısı artıyor. Özellikle Müslüman coğrafyada ölenler devam ettiği sürece, her geçen gün yetim sayısı artıyor" dedi.

İHH dünya genelinde 42 ülkede 31.100 yetim çocuğu sponsor aile sistemi kapsamında düzenli olarak destekliyor.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024