İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimler Konya’daydı
Yüzlerce çocuk Konya’da; Karaaslan Hadimi Parkı’nda bir araya geldi.
Türkiye 07.06.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen 5. Uluslar arası Yetim Buluşması için Türkiye’ye gelen yetimler Konya’da Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) tarafından ağırlandı. Yetimler için Konya Hadimi Parkı’nda bir buluşma programı düzenlendi.

AYDER’in "Sponsor Aile Sistemi" ile desteklediği Arnavutluk, Filistin, Tanzanya ve Çeçenistan'ın yanı sıra Konya, Karaman ve Seydişehir’den gelen yüzlerce çocuk Karaaslan Hadimi Parkı’nda bir araya geldi.

Konya İHH Derneği Başkanı Hidayet Yılmaz, konuşmasında İHH-AYDER’in kurulduğu günden bu güne savaşların, işgallerin, doğal afet ve fakirliğin yetim bıraktığı çocuklara kendi çocuklarımız gibi sahiplendiğini söyledi.

Yılmaz; “Bizler Konya-Merkez ve ilçelerimizde ve Türkiye dışından gelen yetimlerimizle beraber olmaktan çok mutluyuz, hepiniz hoş geldiniz. Sizleri Konya’mızda ağırlamaktan onur duyuyoruz” dedi.

İHH’nın düzenlediği uluslararası yetim buluşmalarının; Dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan yetimlerimizin kendilerine sponsor aile olarak destek olan hayır severlerimizle buluşmak, Türkiye’deki yetim duyarlılığını arttırmak ve kültürümüzün dış dünyaya tanıtılmasına ve kültürlerin yakınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla bir araya getirdiği yetim çocuklar; kendileri için kapsamlı projeler sürdüren İHH –AYDER’nin bağışçılarına, sponsor ailelerine ve Türkiye halkına teşekkür ettiler.

‘165 milyon yetim, hepsi senin kardeşin’

Dünyada 165 milyon bakıma muhtaç, ailesiz ve kimsesiz yetim çocuk olduğunun altını çizen Yılmaz, İHH olarak Yetim projelerindeki temel ilkelerinin “165 milyon yetim, hepsi senin kardeşin” cümlesiyle özetlediklerini anlattı.

Her yıl dünyanın farkı ülkelerinde Sponsor Aile Sistemi ile desteklenen yetimleri Türkiye’de bir araya getiren İHH’nın projesinde her bir yetime ayda 90 TL nakdi yardım yaptıklarını belirten Yılmaz, bu parayla yetimlerin barınma, beslenme, sağlık ve eğitim masraflarını karşılayarak onları geleceğe hazırladıklarını belirtti.



Dünyada yetim çocuk sayısının 165 milyona ulaştığını ve her yıl bu sayıya 20-25 milyon yetimin eklendiğini, yılda 2 milyon çocuğun kaçırıldığını, akıbetlerinden bir daha haber alınmadığını belirten Yılmaz, bu çocukların da büyük çoğunluğunun İslam coğrafyasından olduğunu ifade etti.

Yetim çocuklar, geldikleri coğrafyaların kültürünü yansıtan dans gösterileri sergilediler. Bir Filistinli çocuğun okuduğu şiir gelen konuklara duygulu anlar yaşattı. Geleneksel gösterilerden sonra düzenlenen yarışmalara katılan çocukların yüzlerindeki sevinç görülmeye değerdi. Halat çekme yarışması esnasında halatın kopması ile birlikte yere yuvarlanan çocukların yüzlerindeki ifade tüm katılımcıları güldürdü.

Oynadıkları oyunlar sonucunda aldıkları hediyelerle lunaparka doğru koşan çocuklar burada gönüllerine göre eğlendiler. Belki ilk defa bu kadar dolu dolu bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşıyorlardı.

Günün sonunda hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile program sonlandırıldı.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024