İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimler sizinle seviniyor
İHH İnsani Yardım Vakfı Kurban Bayramında da yetimleri sevindirdi; Türkiyede ve dünyamn 15 ülke ve bölgesinde yetimlere bayramltk hediye etti .
Afganistan, Afrika, Balkanlar, Bangladeş, Endonezya, Etiyopya, Filipinler, Filistin, GüneyAsya, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Makedonya, OrtaAsya, Ortadoğu, SriLanka, Sudan, Tacikistan, Tataristan, Türkiye 05.02.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı; savaş, işgal ve doğal afet gibi nedenlerle yetim kalmış çocuklara destek olmaya devam ediyor. Yetimlerin bakımını kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar sürdürmeyi hedefleyen Sponsor Aile Sistemi kapsamında, aylık 70 TL ödeyerek bir yetimin eğitim, sağlık, gıda, giysi vb. tüm ihtiyaçlarını karşılamak mümkün. Geçtiğimiz üç aylık dönemde bir Afrika ülkesi olan Zanzibar ile Güney Asya'da bulunan Sri Lanka'dan yetimler de Sponsor Aile Sistemi'ne dahil edildi. Sri Lanka ve Zanzibar'la birlikte İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Sponsor Aile Sistemi'ni sürdürdüğü ülke ve bölge sayısı 25'e ulaştı. Halihazırda 15.300 yetim, Türkiyeli hayırseverler adına İHH tarafından destekleniyor. 

Açeli yetimlerimiz üniversiteli oldu 

2005 yılında Endonezya'da yaşanan tsunami felaketi nedeniyle yetim kalan çocuklardan 100'ü İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Açe'de açtığı İstanbul Yetim Kompleksi'nde barınıyor. Komplekste kalan yetimlerin tüm ihtiyaçları İHH tarafından karşılanıyar. İstanbul Yetim Kompleksi'nde yaşayan 19 yetimimiz bu yıl üniversite sınavlarında başarılı olarak istedikleri bölüme girmeye hak kazandı. Yetimlerimizin yerleştirildiği bölümler ise şöyle: Ekonomi, psikoloji, elektrik-elektronik mühendisliği, inşaat mühendisliği, iş idaresi, öğretmenlik, güzel sanatlar, ilahiyat, ingiliz dili ve edebiyatı, islami bankacılık ve iletişim.  

Yetimlere bayramlık hediyesi  

İHH İnsani Yardım Vakfı Kurban Bayramı'nda da yetimleri sevindirdi; Türkiye'de ve dünyanın 15 ülke ve bölgesinde yetimlere bayramlık hediye etti. Gerek İstanbul'da gerekse Türkiye'nin diğer şehirlerinde yetim giydirme organizasyonlarına gönüllülerimiz bizzat katılarak çocukların elbise seçimine yardım ettiler ve mutluluklarını paylaştılar. Arakan, Bangladeş, Filipinler-Mora, Afganistan, Darfur, Etiyopya, Filistin, Irak, Lübnan, Tacikistan, Kırgızistan, Tataristan, Kazakistan, Kosova, Makedonya ve Türkiye'de 2802 yetime bayramlık hediye edildi.  

Türkiye'deki yetimlere çok yönlü destek  

İHH İnsani Yardım Vakfı yurt içinde maddi olarak desteklediği yetimlere psikolojik ve sosyal yardımda da bulunuyor. Gönüllü psikolog ve pedagoglardan oluşan ekipler, yetimleri ve ailelerini ziyaret ederek sorunlarının çözümü için yardımcı oluyor. İHH ayrıca, İstanbul'da ikamet eden ve üniversite sınavlarına hazırlanan veya takviye derslere ihtiyacı olan yedi yetime de dershane desteği sağlıyor. 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor
İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, bir aylık süreç içerisinde 7 bin 21 arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü ile depremden etkilenen illerde faaliyet gösterdi. Vakıf; gıda, barınma, giyecek gibi birçok alanda milyonlarca insana destek ulaştırdı. İHH depremin yaşandığı 10 ildeki yardım çalışmalarına devam ediyor.
09.03.2023
Uluslararası öğrenciler deprem bölgeleri için seferber oldu
Uluslararası öğrenciler deprem bölgeleri için seferber oldu
Sefire-i Alem Derneği öncülüğünde 19 farklı ülkeden 50’yi aşkın öğrenci depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Öğrenciler, dernek binasında kurulan atölyelerde İHH İnsani Yardım Vakfı’nın kermesinde satılması için sarma ve mantı hazırladı. Ürünlerin satışından elde edilen gelir Kahramanmaraş’ta kurulması planlanan konteyner mahallesinde kullanılacak. Öğrenciler tarafından ayrıca, çocuklar için oyuncak kampanyası başlatılırken, deprem bölgesine gönderilmek üzere toka ve çeşitli giyecekler de dikildi.
18.02.2023
Türkiye’den Ukrayna’ya mobil aşevi
Türkiye’den Ukrayna’ya mobil aşevi
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna’ya gönderilen mobil aşevi İstanbul’dan yola çıktı. Aşevinin günde 30 bin kişiye yemek dağıtması planlandı. Ayrıca İHH’nın geçtiğimiz haftalarda Ukrayna’ya gönderdiği 3 TIR dolusu yardım malzemesi de savaş mağdurlarına ulaştırıldı.
Ukrayna
27.01.2023