İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimler sizinle seviniyor
İHH İnsani Yardım Vakfı Kurban Bayramında da yetimleri sevindirdi; Türkiyede ve dünyamn 15 ülke ve bölgesinde yetimlere bayramltk hediye etti .
Afganistan, Afrika, Balkanlar, Bangladeş, Endonezya, Etiyopya, Filipinler, Filistin, GüneyAsya, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Makedonya, OrtaAsya, Ortadoğu, SriLanka, Sudan, Tacikistan, Tataristan, Türkiye 05.02.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı; savaş, işgal ve doğal afet gibi nedenlerle yetim kalmış çocuklara destek olmaya devam ediyor. Yetimlerin bakımını kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar sürdürmeyi hedefleyen Sponsor Aile Sistemi kapsamında, aylık 70 TL ödeyerek bir yetimin eğitim, sağlık, gıda, giysi vb. tüm ihtiyaçlarını karşılamak mümkün. Geçtiğimiz üç aylık dönemde bir Afrika ülkesi olan Zanzibar ile Güney Asya'da bulunan Sri Lanka'dan yetimler de Sponsor Aile Sistemi'ne dahil edildi. Sri Lanka ve Zanzibar'la birlikte İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Sponsor Aile Sistemi'ni sürdürdüğü ülke ve bölge sayısı 25'e ulaştı. Halihazırda 15.300 yetim, Türkiyeli hayırseverler adına İHH tarafından destekleniyor. 

Açeli yetimlerimiz üniversiteli oldu 

2005 yılında Endonezya'da yaşanan tsunami felaketi nedeniyle yetim kalan çocuklardan 100'ü İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Açe'de açtığı İstanbul Yetim Kompleksi'nde barınıyor. Komplekste kalan yetimlerin tüm ihtiyaçları İHH tarafından karşılanıyar. İstanbul Yetim Kompleksi'nde yaşayan 19 yetimimiz bu yıl üniversite sınavlarında başarılı olarak istedikleri bölüme girmeye hak kazandı. Yetimlerimizin yerleştirildiği bölümler ise şöyle: Ekonomi, psikoloji, elektrik-elektronik mühendisliği, inşaat mühendisliği, iş idaresi, öğretmenlik, güzel sanatlar, ilahiyat, ingiliz dili ve edebiyatı, islami bankacılık ve iletişim.  

Yetimlere bayramlık hediyesi  

İHH İnsani Yardım Vakfı Kurban Bayramı'nda da yetimleri sevindirdi; Türkiye'de ve dünyanın 15 ülke ve bölgesinde yetimlere bayramlık hediye etti. Gerek İstanbul'da gerekse Türkiye'nin diğer şehirlerinde yetim giydirme organizasyonlarına gönüllülerimiz bizzat katılarak çocukların elbise seçimine yardım ettiler ve mutluluklarını paylaştılar. Arakan, Bangladeş, Filipinler-Mora, Afganistan, Darfur, Etiyopya, Filistin, Irak, Lübnan, Tacikistan, Kırgızistan, Tataristan, Kazakistan, Kosova, Makedonya ve Türkiye'de 2802 yetime bayramlık hediye edildi.  

Türkiye'deki yetimlere çok yönlü destek  

İHH İnsani Yardım Vakfı yurt içinde maddi olarak desteklediği yetimlere psikolojik ve sosyal yardımda da bulunuyor. Gönüllü psikolog ve pedagoglardan oluşan ekipler, yetimleri ve ailelerini ziyaret ederek sorunlarının çözümü için yardımcı oluyor. İHH ayrıca, İstanbul'da ikamet eden ve üniversite sınavlarına hazırlanan veya takviye derslere ihtiyacı olan yedi yetime de dershane desteği sağlıyor. 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024