İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimlerden dünyaya barış mesajları
Dünya Yetimler Günü kapsamında İHH - Esenler Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “Yetimler Gecesi”nde tüm dünyaya barış mesajları verildi.
Türkiye 14.07.2014

Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce organize edilen, “Yetimler Gecesi”nde dünyanın farklı coğrafyalarından yetim çocuklar, barış mesajları verdi. Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen programda İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da çocukları yalnız bırakmadı. Yetimlere özel çeşitli gösterilerle başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programa ayrıca binlerce vatandaş katıldı.

MÜSLÜMANLAR SAHİP ÇIKACAK

Programda İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım bir konuşma yaptı. Yıldırım, sözlerine “Dünyada 400 milyon yetime biz Müslümanlar sahip çıkacağız. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun herkese hayırlar götürmek zorundayız” diye konuştu. “Yetimlerimizin hayallerini dahi öldüren diktatörler ne yazık ki dünyanın her yerinde var” diyen Yıldırım, dünya üzerindeki yetim çocukların acı dolu hikayelerinden de bahsetti. Gazze’de yaşanan insanlık dramına da değinen Yıldırım, “Yetim çocukların gözyaşları İsrail’i boğacaktır” dedi.



ONLAR BİZİM YETİMLERİMİZ

Daha sonra söz alan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da “Bugün yetimlerimizle aynı sofrayı paylaştık. Yetimlerimizin başını okşadık, acılarını yüreğimizde hissettik, bu şehir adına yetimlerimizi ağırladık” diye konuştu. “Esenler olarak Suriye’nin, Irak’ın, Mısır’ın, Filistin’in yetimleri bizim yetimlerimizdir” diyen Göksu, savaş yanlılarını hedef göstererek “Bugün Firavun olabilirsiniz ama bir gün karşınıza Hz. Musa çıkacak ve itikadınızı yıkacak” şeklinde konuştu.



BARIŞ MESAJLARI

Konuşmaların ardından Suriyeli bir grup yetim çocuk, sahneye çıkarak barış şarkıları seslendirdi. Gecenin sonunda sanatçı Ömer Karaoğlu, 9 farklı ülkeden Esenler’e gelen yetim çocuklarla beraber ilahiler seslendirdi. Böylece Esenler’den Dünya’ya barış mesajları verildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024