İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimlerden el emeği göz nuru eserler satışta
Yetim çocuklar ve anneleri, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Uluslararası Doktorlar Birliği’nin (AİD) destekleri ile “Gülen Yüzler Sanat Sergisi” ismini verdikleri sanat sergisi açtı.
Türkiye 02.06.2016

Yetim çocuklar ve anneleri, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Uluslararası Doktorlar Birliği’nin (AİD) destekleri ile “Gülen Yüzler Sanat Sergisi” ismini verdikleri sanat sergisi açtı.

İstanbul Fatih’te bulunan Gazanfer Ağa Medresesi’nde yetim çocuklar ve anneleri, 3 gün boyunca sürecek olan sanat sergisi açtı.

Sergide, İHH ve AİD’in desteklediği Gülen Yüzler Projesi’nde yer alan yetim çocuklar ve annelerinin sanat ve beceri atölyelerinde 9 ay boyunca ürettikleri 728 eser sergilendi. 728 eserin gelirleri, Gülen Yüzler Projesi’ne dâhil olan yetim çocuklara ve ailelerine aktarılmak üzere sergide satışa çıkarıldı.

Kurdeleyi yetimler kesti

Sergide, kil toprağından yapılan sanat eserleri, tepsi, sandık, bardak ve kavanoz boyaması, elişleri, resim ve tablolara işlenmiş hat yazıları sergilendi. Yetim çocuklar ve aileleri ile birlikte kurdele kesilerek açılan sergiye, İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz da açılışta hazır bulundu.

Konuya ilişkin İHH Muhabiri’ne açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Uzman Klinik Psikolog Tuba Öztürk, projeyi neden gerçekleştirdiklerini şu sözlerle özetledi;

“Bu projeyi, baba kaybından sonra çocuklarda oluşan patolojiyi ve annelerde oluşan psikolojik sorunları çözmek ve hafifletmek için yaptık. İHH, yetim ailelerinin insani yardım kısmı ile ilgileniyor, bizde bu ailelerin psikolojik ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Projemiz kapsamında çocuklar, hafta sonları sanat ve beceri atölyelerine devam ederek bireysel psikoterapiler alıyorlar. Yine aynı şekilde anneler de devam ediyorlar bu programa. Burada da anne ve çocukların bir sene boyunca ürettikleri eserleri, yine gelirleri yetim ve ailelerine aktarılmak üzere satışa sunuyoruz.”

“Tüm eserlerde parmağım var”

Projeye dâhil olan 13 yaşındaki Osman Özdemir ise elişi ve resim yaparken hissettiği duyguları şöyle ifade etti;

“Eserleri yaparken çok mutlu oldum, gerçekten güzeldi. Zordu ama eğlenceliydi, hiç sıkılmadım. Burada sergilenen tüm eserlerde benim de parmağım var. Hepsini güzel yaptığımı düşünüyorum, başarılıyım. Ahşap boyamada da zaten en zor figür olan çizgi film karakteri Cedrik’i çizdim.”

Öte yandan projede yer alan yetimlere Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da birer mektup gönderdi. Mektupta Bakan Avcı, yetim çocukları çok sevdiğini ve onlarla hasret gidermek istediğini belirterek, “Geçen yıl yaptığınız çalışmaları çok beğenmiş ve mutlu olmuştum, inşallah bu sene de gelmeyi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022