İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimlerden topraksız tarım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Endonezya’da bulunan İstanbul Baba Murat Korkmaz Yetimhanesi’nde, yetim kız çocuklarına topraksız tarım (hidroponik) uygulaması eğitimi veriyor. Yetimler, yaptıkları tarım üretimiyle kendi gelirlerini kendileri sağlıyor.
Endonezya 04.11.2021

İHH İnsani Yardım Vakfı, Endonezya’nın Açe bölgesindeki İstanbul Baba Murat Korkmaz Yetimhanesi’nde, yetim kız çocuklarının el becerilerinin gelişmesi ve kendilerini geliştirmeleri için doğal ve hızlı tarım yöntemi olan topraksız tarım çalışmaları yürütüyor.

yetimlerden-topraksiz-tarim-uretimi-2.jpeg

Topraksız tarım modelleri, dünyanın dört bir yanında uygulanıyor ve her geçen gün daha fazla kişi tarafından deneniyor. Ekinlerin besin ihtiyacının topraktan değil de su veya hava aracılığıyla karşılanmasına dayanan bu sistem, her geçen daha fazla ilgi çekiyor.

Çalışmalar kapsamında yetimhane içerisinde, tarım alanları kuran İHH, 97 yetim kız çocuğun ve 6 belletmenin de yardımları ile yetimhanedeki tarım faaliyetlerini sürdürüyor.

yetimlerden-topraksiz-tarim-uretimi-3.jpeg

Süreç sonunda tarımdan elde edilen ürünler, paketlenerek satışa sunuluyor. Tarım sürecini öğrenen yetim kız çocukları, aynı zamanda yetimhane için  gelir kaynağı sağlıyor.

yetimlerden-topraksiz-tarim-uretimi-4.jpeg

Topraksız Tarım Nedir?

Ekin üretiminde toprağın, atığın, böcek ilacının olmadığı yeni bir sistem. Daha uygun maliyetli, daha az kimyasal kullanılan, daha dar alanda yapılan, kaynakları tasarruflu kullanan bir üretim mümkün mü sorusuna yanıt olan topraksız tarım sistemi, dik veya yatay uygulanabiliyor. Çiftçilerin üretim üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasını sağlayan, emekten, zamandan tasarruf sunan topraksız tarım, geleceğin tarım modeli olarak görülüyor. Topraksız tarım, farklı tekniklerle uygulanıyor.

Hidroponik, akuaponik ve aeroponik tarım yetiştiriciliği teknikleri, topraksız tarımın tekniklerini oluşturuyor. Alan biriminin verimini artıran dikey çiftçilik de bu üretim yöntemleriyle beraber uygulanabiliyor, ayrıca yıl boyunca sürekli üretim vadettiği için toprakta yapılan tarıma bereketli bir alternatif oluşturuyor.

yetimlerden-topraksiz-tarim-uretimi-5.jpeg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması
İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'da yardım çalışmalarında bulunuyor. Vakıf tarafından, Beyrut’ta ve Lübnan’ın güneyinde gıda, sıcak yemek, hijyen ve barınma alanlarında yüzlerce ihtiyaç sahibine destek ulaştırıldı.
28.09.2024
Sudan’a İyilik Gemisi yola çıktı
Sudan’a İyilik Gemisi yola çıktı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Sudan’a doğru yola çıktı.
20.09.2024
İHH ve BM’den Suriye’deki ailelere kapsamlı nakdi ve ayni destek projesi
İHH ve BM’den Suriye’deki ailelere kapsamlı nakdi ve ayni destek projesi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin Suriye Sınır Ötesi İnsani Yardım Fonu (SCHF) iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, Suriye'nin Afrin ilçesindeki Racu bölgesinde yaşayan bin 150 aileye 9 ay boyunca toplamda 371 bin 475 dolar nakdi yardım ve 3 bin 450 adet gıda kolisi dağıtıldı.
17.09.2024