İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
“Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” kampanyası başladı
1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında devam edecek olan Yetimlere Dünyanızda Yer Açın kampanyası ile Türkiye ile birlikte toplam 41 ülke ve bölgede 230 farklı proje gerçekleştirilecek.
Afganistan, Afrika, Arakan, Arnavutluk, Balkanlar, Bangladeş, Bosna-Hersek, BurkinaFaso, Endonezya, Etiyopya, Filipinler, Filistin, GüneyAsya, Irak, Kazakistan, Keşmir, Kırgızistan, Lübnan, Makedonya, Malavi, Moro, OrtaAsya, Ortadoğu, Pakistan, Patani, Somali, SriLanka, Suriye, Tanzanya, Tayland, Türkiye, Yemen 13.02.2013

Türkiye’de ve dünyada 41 farklı ülke ve bölgede 27,354 yetim çocuğa hamilik yapan İHH İnsani Yardım Vakfı yetim ve kimsesiz çocuklarla ilgili gündem oluşturmak ve daha fazla çocuğa yardım ulaştırmak için 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında yine bir kampanyaya imza atıyor.

Siz de bir bir yetime sponsor olun - Online bağış için tıklayın

Hesap Numaraları için tıklayın

[videoGaleri-314]

Bu yıl ikincisi düzenlenen Yetimlere Dünyanızda Yer Açın kampanyası ile toplam 230 farklı proje hayata geçirilecek. Sağlık, eğitim, sosyal ve kültürel yardımlar olmak üzere 4 farklı alanda gerçekleştirilmesi planlanan projeler arasında battaniye, soba-yakacak, kıyafet gibi kışlık yardımlar, kumanya, ev eşyası ve beyaz eşya dağıtımı, ev inşası ve tadilatları, yetimhane tadilatları ve yıllık giderleri, çeyiz yardımı, yetim çocukların ailelerini kalkındırma projeleri, sağlık taraması, cibinlik, temizlik kiti dağıtımı, sünnet organizasyonları, ayrıca kırtasiye, kitap, okul forması, Kur’an-ı Kerim dağıtımı, Sınavlara hazırlanan öğrencilere takviye ders, kitap okuma etkinlikleri, şiir, kompozisyon, resim, yetenek ve bilgi yarışmaları, piknik ve gezi organizasyonları, spor müsabakaları, eğlence programları, lunapark ve uçurtma şenlikleri, huzurevi ve sevgi evi ziyaretleri, resim ve fotoğraf sergileri, sinema ve tiyatro organizasyonu, salon programları ve kahvaltı organizasyonları yer alıyor.

Kampanya ile 30 bin çocuğa ulaşmayı ve en az 5 bin yetim çocuğu daha sürekli destek kapsamına dahil etmeyi hedefleyen İHH, gelenekselleştirdiği Yetim Dayanışma Günleri programını da kampanyanın sonuna denk gelen 16-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirecek.

[videoGaleri-313]

2013 Yetim Dayanışma Günleri çerçevesinde, İHH’nın yetim çalışmalarını sürdürdüğü 23 ülkeye Türkiye’den ekipler gönderilecek. Bu yıl ziyaret edilecek ülkeler arasında Türkiye ile birlikte Ortadoğu’da Filistin, Irak, Lübnan, Suriye, Yemen; Afrika’da Somali, Etiyopya, Malavi, Tanzanya; Asya’da Afganistan, Bangladeş Arakan, Sri Lanka, Tayland/Patani, Pakistan, Keşmir, Filipinler/Moro, Kazakistan, Kırgızistan; Balkanlar’da Bosna-Hersek, Arnavutluk, Makedonya bulunuyor.

Yardımlarınızla büyüyen kutsal emanetlerin küçük öyküleri

Burkina Fasolu Aicha annesini ve babasını 8 yaşındayken hastalık nedeniyle kaybetmiş. Ailesinin biricik kızı olan Aicha yaşadığı büyük kayıpların ardından büyük annesiyle birlikte yaşamaya başlamış. Her ne kadar büyükannesi ve arkadaşlarıyla mutlu olsa da anne ve babasının yokluğunun yaşam koşullarını zorlaştırdığını gizleyemiyor. İHH’nın sponsor aile sistemi ile Aicha’ya sağlanan maddi destek, akrabalarıyla birlikte yaşadığı 8 kişilik hanenin yükünü az da olsa hafifletiyor. Aicha’nın en büyük hayali yaşadıkları köye elektriğin gelmesi ve derslerini mum yerine lamba ışığında çalışabilmek. Ortaöğretim hazırlık sınıfında okuyan Aicha eğitimine devam edip, iyi bir doktor olmak ve insanları tedavi etmek istiyor.

Anne ve babasının gözbebeği Açeli Dina ülkesinde tsunami felaketi meydana geldiğinde 9 yaşındaymış. Annesi ve babasıyla evde televizyon izlerken önce depremle sarsılmışlar, kaçmak için evlerinden dışarı çıktıklarında ise dev dalgalar sahip oldukları her şeyle birlikte yakalamış onları. Dalgalar durulduğunda tanımadığı biri, hiç bilmediği bir yerde bulmuş Dina’yı. Onu almaya gelen akrabaları anne ve babasının artık hayatta olmadığını söylemiş. Uzun bir süre olanlara inanamamış Dina. İHH’nın bölgeye yaptırdığı İstanbul Yetim Kompleksi’nde yaşayan Dina bugün 17 yaşında. Evi bildiği yetimhaneyi, okuldan sonra birlikte oyunlar oynadığı, aynı odayı paylaştığı arkadaşlarını ve kendisini destekleyen Türkiyeli anne-babasını çok seviyor. En büyük hayali ise üniversite eğitimi alabilmek ve ileride kendisi gibi yetim olan öğrencilerin okuyabilmesi için bir okul inşa etmek.

Siz de bir bir yetime sponsor olun - Online bağış için tıklayın

Hesap Numaraları için tıklayın

Mümin Halid Filistinli. Gazze’de annesi ve 4 kardeşi ile birlikte küçük, mütevazı bir evde yaşıyor. Babasını 2 yaşındayken hastalık nedeniyle kaybetmiş. Vakit namazlarını kılmaya çok dikkat eden Mümin Halid 7.sınıfta okuyor. Okuldan geldikten sonra camiye giderek ikindi ve akşam namazları arasında hafızlık ve kıraat dersleri alıyor. Şimdi 12 yaşında olan Mümin Halid’in tek isteği elektriği olan daha geniş bir ev ve arkadaşları ile futbol oynayabilecekleri bir oyun alanı. Büyüyünce mühendis olup Gazze’ye birbirinden güzel binalar yapmak isteğini söyleyen Mümin Halid, Türkiye’yi, Başbakan Erdoğan’ı, İstanbul’u ve Mavi Marmara’yı dilinden düşürmüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024