İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimlere unutulmaz anlar yaşattılar
Yetim Dayanışma Günleri (YDG) kapsamında Üsküdar, Sultanbeyli, Sancaktepe ve Beykoz’da düzenlenen etkinliklerde İHH İnsani Yardım Vakfı, yetimlere unutamayacakları anlar yaşattı.
27.05.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl 7’ncisini düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) kapsamında yurt içinde ve yurt dışında yetimlere yönelik çeşitli etkinlikler, yetim ailelerini kalkındıracak projeler ve yardım faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul’un Anadolu yakasındaki 4 ilçede etkinlikler düzenleyen İHH, yetimlere unutulmaz anlar yaşattı. Üsküdar, Sultanbeyli, Sancaktepe ve Beykoz’da ikamet eden yetimler, gönüllerince eğlendirildi.

bogaz.jpg

Cennetin Çocukları Üsküdar’da

Üsküdar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve İHH tarafından Üsküdar’daki yetim çocuklara ve ailelerine özel olduklarını hissettirmek ve onları mutlu etmek amacıyla Boğaz Turu düzenlendi.

Üsküdar İskelesi’nden başlanarak İstanbul’un en güzel yerlerinin ziyaret edildiği boğaz gezisinde yetim çocuklar unutamayacakları bir gün yaşadı. Çok sayıda çocuğun katıldığı gezide aileleri de çocuklara eşlik etti. Gezi boyunca düzenlenen mini konserler, palyaço etkinlikleri ve yarışmalarla eğlenen çocukların mutlukları gözlerinden okundu.

Gezinin sonunda çocuklara birbirinden güzel hediyeler takdim edildi.

sultanbeyli.jpg

Yetimlerle Pendik’te piknik

Sultanbeyli'de yaşayan ilk ve ortaokul öğrencisi yaklaşık 550 yetim çocuk, Sultanbeyli İHH öncülüğünde organize edilen "Cennetin Çocukları Şenliği"nde doyasıya eğlendi.

Pendik Yenişehir Mesire Alanı'nda karşılanan çocuklara, önce kahvaltı ikram edildi. Daha sonra, "Bir Hayalim Var" isimli resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren çocuklara bisiklet hediye edildi. Mesire yerine kurulan çeşitli oyun alanlarında eğlenen çocuklar için uçurtma şenliği düzenlendi, Hacivat Karagöz gösterisi sahnelendi. Gönüllerince eğlenen çocuklara öğle yemeğinin ardından dondurma ikram edildi.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan İHH Sultanbeyli Temsilcisi Hüseyin Sürmeneli, İHH İnsani Yardım Vakfının din, dil, ırk, mezhep ayırımı yapmaksızın, dünyanın her yerinde, sıkıntıya düşmüş, savaş ve tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, zulme uğramış herkese yardım ulaştırmaya çalıştığını belirterek, "Mart, Nisan ve Mayıs aylarında dünya genelinde 'Cennetin Çocukları' ile dayanışma günleri düzenliyoruz. 36 ülkede, 651 proje ile 170 bine yakın yetim çocuğa ulaşılması hedeflendi. 651 projenin 324’ü de Türkiye’nin 60 ilinde uygulanacak. Bugün gerçekleştirdiğimiz şenliğimiz de bunlardan biridir" dedi.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım şahsında etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek, dünyanın sessiz kaldığı, özellikle batılı ülkelerin duymak istemediği, görmek istemediği tüm acıları, ıstırapları üstlenen bir devletin ve bir milletin evladı olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Sultanbeyli Kaymakamlığı, Sultanbeyli Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim-Bir-Sen Sultanbeyli Şubesi, Yetim Anneleri Derneği, Turgut Reis İlkokulu ve Battalgazi İmam Hatip Ortaokulunun da destek verdiği "Cennetin Çocukları Şenliği", çocuklara giyim, kırtasiye ve temizlik kitlerinden oluşan hediye paketlerinin verilmesiyle tamamlandı.

genel.jpg

İyilikte yarışan Sancaktepe, yetimlerine sahip çıkıyor

“Sancaktepe Kardeşliği Hissediyor” sloganı ile yola çıkan Sancaktepe İHH, ilçesinde bulunan yetimlere bir şenlik düzenledi. 

Yaklaşık 200 çocuğun katıldığı program, heyecanlı anlara şahitlik etti. Şenlik bir mesire alanında yapıldı. Çocuklar, düzenlen yarışmalar oynan oyunlarla gönüllerince eğlendi. Grafiti resimler çizildi. Yüzler boyatıldı. Program yemek ikramı ve hediye dağıtımı ile son buldu.

Şenliğin finansmanlığını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sancaktepe Belediyesi ve Yunus Emre Camii Derneği (YECDER) üstlenirken organizasyonu ise Sancaktepe İHH Temsilciliği gönüllüleri düzenledi.

seker.jpg

Beykoz Kartopu Çocuk Şenliği

Beykoz İHH Temsilciliği, Kartopu Çocuk Şenliği’nde ilçesindeki yetimlerle düzenlediği boğaz turunda buluştu. Yaklaşık 300 çocuğun katıldığı programa İlçe Müftüsü ve Milli Eğitim Şube Müdürleri eşlik etti. Kahvaltı ile başlayan tur, boğazın tarihinin anlatılması ve eğlenceli yarışmalarla devam etti. Program, öğle yemeği ve hediye dağıtımı ile son buldu.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024