İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimleri anlatan yarışmada dereceye girenlere ödül
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın düzenlediği ve öğrencilerin yetim çocuklar hakkında duyarlılıklarının artırılmasını amaçlayan resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
26.03.2016

İHH İnsani Yardım Vakfınca "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar" projesi kapsamında düzenlenen "Benim Yetim Kardeşim" resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı verdi.

Ali Emiri Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene dereceye giren öğrenci ve aileleriyle birlikte Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, İHH temsilcileri ve proje koordinasyon görevliler katıldı.

"İHH olarak 82 bin yetim çocuğa bakıyoruz."

Tören öncesi bir konuşma yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım,"BM'ye göre 200 milyon civarında yetim tespiti olmasına rağmen sivil toplum kuruluşlarının tahminin ise 400 milyona yakın olduğu yönünde. Şu anda Suriye'de 10 bine yakın çocuğumuzun yollarda kaybolduğu söyleniyor. Nereye gitti bunlar? Bir kısmı organ mafyasının eline, bir kısmı da suç örgütlerinin eline geçti. Özellikle İsrail kökenli yapılan bu suç eylemi bütün dünyayı sarmıştır." dedi.

İHH'nın 82 bin yetim çocuğa baktığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bunun 24 binine yakınını sizler üstlenmiş oluyorsunuz. Bu çocuklara sizler sahip çıkmazsanız kimse sahip çıkmaz. Hep birlikte bu konuda çalışmamız gerekiyor. Sokağımızda, sınıfımızda yetim var mı tespit edeceğiz. Bu aileler içerisinde aç olarak yatan var mı? Yok demeyiniz, bakınız. Çocuklarımızı bu minvalde yetiştirmeliyiz. Yetimin dini, dili, ırkı olmaz. Biz Hristiyan yetimlere de bakıyoruz. Japonya'da da yetimlerimiz var. Afrika'da da hiçbir şekilde ayrım yapmadan yetimleri kucaklıyoruz. Bazı insanlar bu çalışmalarımıza karşı çıkmaya çalışıyor. Onlara açık yüreklilikle sesleniyorum, gelin bu çalışmaları birlikte yapalım. Yetimlerin tespitini birlikte yapalım, yetim meselesine siyaseti, ideolojiyi karıştırmayalım. Yetim sadece başı okşansın ister. Umarım bir gün buradan sizlere 82 bin değil de milyonlarca yetime bakıyoruz, diyebilirim."

Bakan Avcı’dan projeyi yürütenlere teşekkür

Projeyi yürütenlere teşekkür eden Bakan Avcı da sadece yarışmaya katılmış olmanın bile ödüllendirilmeyi hak ettiğini söyledi. Avcı, yetim ve öksüzlere merhametle yaklaşma ilkesinin medeniyetimizin önde gelen özelliklerinden olduğunu ifade etti. Yetim ve öksüzlerin gözlenip kollanmasının eskiden beri gelenek haline geldiğini ve bu bağlamda kuruluşların ortaya çıktığını anlatan Avcı, bu konuda hassas davranmanın insanlığın ve Müslümanlığın bir gereği olduğunu ifade etti.

Bu alanda çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarının varlığının da övünç kaynağı olduğunu belirten Avcı, bir yazarın “şiirin hası karanlıkta da gelse onu ayak sesinden tanırım” ifadesine atıfta bulunarak başarılı şiirlerin farklı dillere de çevrilerek çalışmalar konu yapılmasına katkı yapacaklarını belirtti.

Bu arada Nabi Avcı, kendisine çiçek veren çocuklarla yakından ilgilendi. Sahnede küçük çocuğu kucağına alarak poz veren Avcı, katılımcılardan alkış aldı. Avcı, yarışmada dereceye giren öğrencilere de hediyelerini vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konuşmaların ardından yarışmada derece alan öğrencilere ödülleri Milli Eğitim Bakanı Avcı tarafından verildi.

Yarışmada ödül alan öğrenciler

Yarışmada ilköğretim resim dalında birinci Hatay İlkem İlkokulu'ndan Umutcan Mansuroğlu, ikinci Ankara Refika Aksoy İlkokulu'ndan Alara Çalışkan, üçüncü Trabzon Ortahisar Dumlupınar İlkokulu'ndan Berran Bade Keskin oldu.

Ortaokul resim dalında birinciliğe Kırşehir Acı Köyü Ortaokulu'ndan Fatih Duman, ikinciliğe İstanbul Halkalı Doğa Ortaokulu'ndan Dilanur Durkaya, üçüncülüğe İstanbul Çam Çeşme İmam Hatip Ortaokulu'ndan Zehra Betül Yeşil layık görüldü.

Lise resim dalında birincilik ödülünü Ankara Toplu Konut İdaresi Anadolu Lisesi'nden Zehranur Şahin, ikincilik ödülünü Tekirdağ Namık Kemal Lisesi'nden Pınar Çisem Dubek, üçüncülük ödülünü ise İzmir Kipa 10. Yıl Anadolu Lisesi'nden İlayda Uygur aldı.

Yarışmada ilköğretim şiir dalında birinci Sakarya Talat Ayhan İlkokulu'ndan Nursena Gök, ikinci Adıyaman Birsen Esensoy İlkokulu'ndan Salih Eren Tekin, üçüncü Çanakkale Sakarya İlkokulu'ndan Özlem Girgin oldu. Ortaokul şiir dalında birinciliğe İstanbul 125. Yıl Ortaokulu'ndan Sıla Çindemir, ikinciliğe Elazığ Aziz Gül Ortaokulu'ndan Yusuf Numan Yalçınkaya, üçüncülüğe Bolu Koç Ortaokulu'ndan Rumeysa Vural değer bulundu. Yarışmanın lise şiir dalında ise birinci Ordu Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesinden Fatma Söğüt, ikinci Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Rabia Ertürk, üçüncü Ordu Başöğretmen Anadolu Lisesi'nden Veciha Rana Ateş oldu.

Yarışmada ilköğretim kompozisyon dalında birincilik ödülünü Karaman Süleyman Hacıköyü İlkokulu'ndan Ali Özyaşar, ikincilik ödülünü Sakarya Talat Ayhan İlkokulu'ndan Nursena Gök, üçüncülük ödülünü Kütahya Milli Egemenlik Ortaokulu'ndan Hayrunnisa Gedik aldı. Ortaokul kompozisyon dalında ise birinci İstanbul Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu'ndan Fatıma Şafak, ikinci Sinop Türkeli İmam Hatip Ortaokulu'ndan Cihan Şahin, üçüncü Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi Bilim ve Sanat Merkezi'nden Fatma Dilşat Yıldırım oldu.

Lise kompozisyon dalında birinciliği Tekirdağ Tekirdağ Namık Kemal Lisesi'nden Selen Çakıroğlu, ikinciliği Kütahya Kütahya Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Ayşegül Ünal, üçüncülüğü Eskişehir Şehit Halil Kara Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden Şevike Tepe elde etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024