İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimlerimize misafir olduk, ihtiyaçlarını karşıladık
16-31 Mart arasındaki Yetim Dayanışma Günleri'ni dolu dolu geçirdik.
Ortadoğu, Türkiye 18.05.2012

2012 Mart ayı itibarıyla 36 ülkede 24.100 yetime düzenli yardım ulaştıran İHH İnsani Yardım Vakfı, 16-31 Mart tarihleri arasında Yetim Dayanışma Günleri düzenledi. Dünyanın farklı coğrafyalarında yaklaşık 165 milyon yetimin karşı karşıya kaldığı sorunları ve ihtiyaçlarını Türkiye’nin ve dünyanın gündemine taşımayı hedefleyen Yetim Dayanışma Günleri ile personel, gönüllü-bağışçı, sağlık görevlisi ve basın mensuplarından oluşan ekiplerimiz faaliyet bölgelerimizi ziyaret etti. Ekiplerimiz Türkiye ile birlikte Ortadoğu’da Filistin, Irak, Lübnan; Afrika’da Somali, Sierra Leone, Çad, Etiyopya, Moritanya, Malavi, Tanzanya, Burkina Faso; Asya’da Afganistan, Bangladeş, Kazakistan, Sri Lanka, Patani, Pakistan; Balkanlar’da Bosna-Hersek, Arnavutluk; Kafkasya’da Çeçenistan’da yetimlerimizle buluştu. Yemen, Gana, Sudan, Cibuti, Açe, Filipinler/Moro, Jammu Keşmir, Tacikistan, Kırgızistan, Kosova, Makedonya ve Ekvador’da ise yetim çalışmalarımız partner kuruluşlar aracılığı ile gerçekleştirildi.

Ziyaret edilen bölgelerde ihtiyaç durumuna göre kıyafet dağıtımı, kırtasiye yardımı, sağlık taraması, yetim evlendirme, sünnet organizasyonu, battaniye-yatak dağıtımı, gıda yardımı, yetimhanelerin ihtiyaçlarının karşılanması, yetim ailelerine geçimlerini sağlamaları için yardım (dikiş makinesi, susam öğütme makinesi, sağmal inek dağıtımı vb.) gibi çeşitli organizasyonlar gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen projeler bölgelerdeki yetimlerin ihtiyaç önceliğine göre şekillendirildi. Bunların yanı sıra gidilen bölgelerde partner kurumların yetim çalışmaları yakından denetlendi ve kurumlara alanla ilgili ileriye dönük önerilerde bulunuldu. Yapılan tespitler ve analizler neticesinde gelecek yıllarda gerçekleştirilecek projelerin ilk adımları atılmış oldu.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024