İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yıldırım: Zamanı gelince yola çıkacağız
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Kıbrıs’ın güneyinde bekleyen Mavi Marmara gemisinde basın toplantısı düzenledi.
Filistin, KuzeyKıbrıs, Ortadoğu, Türkiye 29.05.2010

Yıldırım, “Zamanı gelince Gazze’ye doğru yola çıkacağız. Uygun zamanı bekliyoruz. Belki bu süre içerisinde İsrail de aklı selim düşünür ” dedi.

İsrail’in gemiye saldıracağına dair açıklamasını değerlendiren Yıldırım, “Bu geminin en küçük yolcusu bir yaşında. Ve burada 80 yaşında insanlar var. İsrail bu insanlara saldırmayı göze alıyorsa buyursun saldırsın. İsrail, eğer bize saldırırsa biz pasif direniş yapacağız. Bir çakımız bile yok ama biz yine de İsrail askerlerini bu gemiye almayacağız” diye konuştu.

İsrail kabinesinin bu krizi iyi yönetemediğini ifade eden Yıldırım, “İsrail demokratik bir devlet olsaydı, bu harekete izin verir, insanlık kazansın derdi. Bize müdahale etmezdi. Ama askeri bir devlet olduğu için bu olayı  gurur meselesi yaptı. İsrail kabinesi çok kötü bir akıl yürüttü. Bu kafile bu kadar ses getirmezdi. Bu bir sivil hareket. Niye bu kadar muhatap aldılar, onu da anlayabilmiş değilim. Normalda bizim agresif olmamız lazım. Ama İsrail daha agresif. Hergün bizi tehdit eden yeni bir açıklama yapıyorlar. İsrail bir sivil toplum kuruluşu gibi davranmıyor” şeklinde konuştu.

Filistin’e gemilerle yardım hareketine Fransa, Belçika, Şili, AB, Türkiye, Breziya ve İslam ülkeleri başta olmak üzere dünyanın her yerinden destek mesajlarının geldiğini ifade eden Bülent Yıldırım, bu desteklerin artmasını temenni ettiklerini belirtti.

Yıldırım, eylemlerinde kararlı olduklarını, geri atmayacaklarını bir kez daha vurguladı. Hareketin engellenmesi durumunda Türkiye’de ve bir çok ülkede İsrail’in protesto edileceğini ifade eden  Yıldırım, “İsrail’in bu kadar bedeli göze alacağını sanmıyorum” dedi.

Yıldırım, gazetecilerin “ne zaman hareket edeceksiniz” sorusuna “Uygun zamanın gelmesini bekliyoruz. Bu sorunun net cevabı şimdilik bizde kalsın. Eminim İsrail de sorunun cevabını çok merak ediyor” cevabını verdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024