İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yollara düşen mültecilere acil yardım
Almanya’nın yüz binlerce mülteciyi kabul edeceği haberini alan çoğunluğu Suriyelilerden oluşan binlerce mülteci Avrupa’ya gitmek üzere İstanbul otogarından ve TEM otoyolu üzerinden Edirne’ye doğru yola çıktı. İHH ekipleri yollara düşen mültecilere acil yardım çalışması başlattı.
Suriye 16.09.2015

Almanya’nın yüz binlerce mülteciyi kabul edeceği haberini alan çoğunluğu Suriyelilerden oluşan binlerce mülteci Avrupa’ya gitmek üzere İstanbul otogarından ve TEM otoyolu üzerinden Edirne’ye doğru yola çıktı. İHH ekipleri yollara düşen mültecilere acil yardım çalışması başlattı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden ve İstanbul’dan kendi imkanlarıyla 2 bini aşkın mülteci Edirne’deki Pazarkule sınır kapısına doğru yürüyüşe geçti. Deniz yolunu kullanan ve ölümlerin yaşandığı kazalardan sonra kara yoluna yönelen mülteciler yürüyerek Edirne’ye ulaşmak ve buradan Avrupa’ya geçmek istiyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Edirne’den Yunanistan’a geçmeyi bekleyen Suriyeli mülteciler için acil yardım çalışması başlattı. Sınır kapısında ve otobanlarda Yunanistan’a geçmeyi bekleyen mülteciler için dün geceden bu yana İHH ekipleri, 1500 kişilik sıcak çorba, 1200 kişilik kahvaltı ve çay, çocuklar ve bebekler için 300 adet süt, 700 adet battaniye ve 200 adet de hasır dağıtımı gerçekleştirdi.

Bugün de devam eden yardım çalışmalarında mültecilere giysi, hijyen malzemesi, süt ve bebek bisküvisi dağıtımı gerçekleştirildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Çad’a göç eden Sudanlılara insani yardım
İHH’dan Çad’a göç eden Sudanlılara insani yardım
Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalar 15 Nisan'dan bu yana devam ediyor. 550 kişinin hayatını kaybettiği, 5 bine yakın kişinin ise yaralandığı iç savaş sürecinde 700 binden fazla Sudanlı ise farklı noktalara göç etti. Ülkede sivillere yönelik acil yardım çalışmalarında bulunan İHH, bu kapsamda son olarak sınır ülkesi Çad’a göç eden Sudanlılara sıcak yemek ve gıda kumanyası dağıttı.
10.05.2023
İHH Sudan’daki iç çatışmaların ardından yardım çalışmalarına başladı
İHH Sudan’daki iç çatışmaların ardından yardım çalışmalarına başladı
Sudan'da, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında 15 Nisan'dan beri devam eden çatışmalar sonucunda tahmini verilere göre 500'e yakın kişi hayatını kaybetti. 4 bin kişi yaralandı ve yüz binlerce kişi de farklı noktalara göç etmek zorunda kaldı. İHH, yaşanan çatışmaların ardından ülkede acil yardım çalışmaları başlattı.
28.04.2023
İHH 5 bin 943 kişiyle yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH 5 bin 943 kişiyle yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı deprem bölgelerinde 5 bin 943 arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü ile çalışmalarına devam ediyor. İHH Arama Kurtarma Ekipleri vefat etmiş ve yaralı olarak 3 bin 28 kişiyi enkazdan çıkarırken, acil yardım gönüllüleri de gıda, barınma ve giyecek gibi birçok alanda yüzbinlerce kişiye destek ulaştırdı.
21.02.2023