İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yozgat-Yerköylü öğrenciler Sri Lankalı bir yetime sponsor oldu
İHH’nın "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine destek veren Yozgat’ın 80.Yıl Yerköy Ortaokulu 6-C sınıfı öğrencileri bir Sri Lankalı yetimi kardeş edindi.
Türkiye 08.05.2013

80.Yıl Yerköy Ortaokulu 6-C sınıfı öğrencileri İHH İnsani Yardım Vakfı'nın "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi kapsamında Sri Lanka'dan bir yetim çocuğun hamiliğini üstlendi. Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesi hakkında bilgi veren 80.Yıl Yerköy Ortaokulu Rehber Öğretmeni Sebahattin Bircan, "Bu proje ile savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle hem Türkiye'de hem de dünyanın başka ülke ve bölgelerinde babasını veya anne/babasını kaybetmiş olan yetim çocukların günlük ihtiyaçlarının Türkiye’de ilköğretimden liseye eğitim-öğretim programı içerisindeki öğrencilerimiz tarafından karşılanması, böylece dostluk ve kardeşliğin kıtalar arasındaki yegane köprü haline gelmesi hedeflenmektedir" dedi.

İHH’nın Sponsor Aile Sistemi kapsamında uygulanacak olan bu proje ile 39 ülke ve bölgedeki yetimlere destek olunmasının hedeflendiğini belirten Bircan, "Yetim gülerse dünya güler sloganıyla yola çıkarak katıldığımız bu projede ilçemizde ve belki de ilimizde ilk olmaktan son derece mutluyuz. Yetim kardeşimize destek için Mayıs ayı içerisinde bir kermes düzenlemeyi düşünüyoruz. Umarım çocuklarımız bu proje aracılığıyla paylaşmayı, yardımlaşmayı, kardeşliği yeniden öğrenirler" diye konuştu. 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022