İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yunanistan Limanlarında İsrail Ablukası
“Hedefimiz tek, o da Gazze’ye yardım götürmektir. Uluslararası hukuka aykırı olan Gazze ablukasını kırmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. 32 ülkeden 350 aktivistin, 10 gemi ile hareketine izin ve
Filistin 06.07.2011

Yunanistan limanlarında bekleyen Özgürlük Filosu-2 gemilerindeki gönüllüler, Atina Yönetimi’nin gemilerin Gazze’ye hareket etmesine izin vermesi için bekleyiş ve tepkisini sürdürüyor.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir basın toplantısı düzenleyen Özgürlük Filosu-2’nin temsilcileri, Atina’nın gemilerin Gazze’ye hareket etmelerine izin vermemesini kınadı. Yunanistan’ın İsrail’in güdümüne girdiği belirtilen basın toplantısında, Gazze’ye uygulanan ablukanın kırılması için mücadelenin süreceği duyuruldu.

Atina’daki basın toplantısında, Yunan hükümetinin İsrail stratejisini kabul ederek gemilerin Gazze’ye hareketine izin vermemesi kınandı. Hükümet, abluka altındaki Gazze sınırını, Yunan limanlarına kadar genişletmekle de eleştirildi. “Hedefimiz tek, o da Gazze’ye yardım götürmektir. Uluslararası hukuka aykırı olan Gazze ablukasını kırmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullanan Yunan aktivist Dimitris Plionis, “32 ülkeden 350 aktivistin, 10 gemi ile hareketine izin verilmemesi kabul edilemez.” dedi.

Başbakan Yorgo Papandreu ile İsveç’te aynı üniversitede okuduğunu anlatan Swedish Boat to Gaza temsilcisi İsveçli aktivist Dr. Mattias Gardell ise üniversite yıllarında haksızlıklara karşı birlikte mücadele ettikleri Papandreu’nun filoyu engellemesine yönelik hareketleri karşısında çok şaşırdığını belirtti. Basın toplantısına Yunan parlemanto üyeleri Tasos Kourakis ve Theodoris Dritsas ve ayrıca Yunanistan Yeşil Parti temsilcisi Iannis Tsironis de katıldı. Vekiller, PASOK hükümetini ağır şekilde eleştirdi.

Özgürlük Filosu-2 gemilerindeki gönüllülerin Yunanistan limanlarındaki bekleyişi ve tepkisi sürüyor. İspanya’nın Atina büyükelçiliği, İspanya gemisi Guernika’nın yolcuları tarafından sembolik olarak işgal edildi. Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, 4 İspanyol aktivist, İspanya hükümetinden Gazze’ye gemilerin hareket etmesine izin vermesi için Atina’ya baskı uygulamasını istedi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Ramazan ayının ilk 20 gününde Suriye’de 70 bin kişiye iftar yemeği ikram ettik.
23.03.2025
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Türkiye’nin pek çok şehrinde insani yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, 1000 aileye hane başına 2 bin TL’lik ısınma desteği verilirken, ihtiyaç sahibi 2 bin 567 çocuğa da bot ve mont dağıtımı yapıldı.
21.03.2025
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil aşevimizi Suriye’nin Humus şehrindeki Halid bin Velid Camii avlusunda konuşlandırarak her gün 1.500 kişiye iftar yemeği ikram ediyoruz. Suriye genelinde yürüttüğümüz dağıtımlarla birlikte günlük ortalama 5 bin kişiye iftar ulaştırıyoruz.
17.03.2025