İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Zanzibar’da 2 cami ve 2 Kur’an kursu açılışı yaptık
İHH olarak Afrika’da kalıcı eserler inşa etmeye devam ediyoruz.
Afrika, Tanzanya 09.07.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı, Müslümanların cami ve kuran kursu sıkıntısı yaşadığı Tanzanya’nın Zanzibar Adası’nda 2 tane cami 2 tane de Kur’an kursu açtı. Neredeyse tamamı Müslüman olan adada Müslümanlar artık toplu ibadetlerini daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilecekler. Ayrıca adada büyük bir yetimhane kompleksi için de proje oluşturuldu.

Zamanında Umman Krallığı’na başkentlik yapmış Zanzibar Adası şu an özerk bir yapı ile birlikte Tanzanya’ya bağlı konumda bulunuyor. Tanzanya’da Müslümanların oranı düşük seviyede olmasına rağmen Zanzibar Adası’nın neredeyse tamamı Müslüman nüfusu sahip. Ancak ada Müslümanlarının ekonomik sebeplerden ötürü toplu namaz kılmaları için camileri ve yetişen yeni nesillere İslami ilimleri öğretecek Kur’an kursları bulunmuyor.

Zanzibar Adası’ndaki Müslümanlara destek olmak için birçok çalışma gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı adada 2 cami ve 2 Kur’an kursunun inşaatını tamamlayarak açılışını gerçekleştirdi.

Açılışlara İHH ekibi ile birlikte, cami ve Kur’an kurslarının yapımında maddi desteği sağlayan bağışçılarda katıldı. Kendi adlarına yapılan cami ve Kur’an kurslarının açılışlarını yapan bağışçılarımız duygusal anlar yaşadılar.



Açılışı yapılan ilk cami Hacı Talip Aktaş Camisi oldu. 300 metrekare alan üzerine yapılan camide 600 kişi aynı anda namazlarını kılabilecekler. Camide ayrıca bölgedeki çocukları için Kur’an eğitimi de verilecek.

Açılışı yapılan diğer bir cami de Hacı Hanife Aksüs Camisi. Abdesthane ve tuvalet alanı hariç 150 metrekare üzerine yapılan cami 300 kişilik bir kapasiteye sahip.

Camilerin dışında ayrıca Kasımpaşa Emir Efendi Kur’an kursu ve Mehmet Hanönü Kur’an Kurslarının da açılışları yapıldı.

Kasımpaşa Emir Efendi Kur’an Kursu 4 derslikten oluşuyor ve 120 öğrenci burada eğitim alacak. Mehmet Hanönü Kur’an Kursu ise 6 derslikten oluşurken 180 öğrenci burada eğitim alacak. Kur’an kurslarında Kur’an eğitimlerinin yanı sıra İslami ilimler eğitimi de verilecek.

Bölgede toplu ibadet etmek noktasında sıkıntılar yaşayan Müslümanlar artık daha rahat edecekler. Camilerin açılışında konuşan köylülerden bir tanesi yaşadığı mutluluğu şu şekilde ifade etti: “Ramazan yaklaşıyor. Bu köyde ilk defa teravih namazı kılınacak. Daha önce teravih namazı için kilometrelerce uzaktaki camiye gidiyorduk. Artık bizde köyümüzde büyük cemaat olarak namaz kılabileceğiz. İHH ve bağışçılarına çok teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun.”



İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024