İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
200 bin mülteci İHH’nın çabasıyla eve dönecek
Vakfımız ‘Somali’de Eve Dönüş’ projesinin ilk ayağını başlattı.
Somali 23.04.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı, Katar Kızılay’ı ile birlikte gerçekleştireceği ‘Somali’de Eve Dönüş’ projesi ile kuraklık sebebi ile evlerini terk etmek zorunda kalan 200 bin mültecinin evlerine dönmelerini sağlayacak.

Proje’nin ilk ayağı olarak 40 bin mülteciye gıda ve çeşitli ihtiyaç maddeleri dağıtıldı. Eve dönüşler başladı.

Son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşayan Doğu Afrika ve özellikle Somali’de yaşanan kuraklık sebebi ile insanlar her şeylerini geride bırakarak ya ülke içinde yer değiştirdi yada komşu ülkelere sığındı. Sadece Somali’nin başkenti Mogadişu ve çevresinde yaklaşık 1 milyon 450 bin mülteci yaşam mücadelesi veriyor.

Somali’de kuraklık kısmen de olsa son bulurken her şeylerini geride bırakarak evlerini terk eden ve mülteci durumda yaşayan halk için sıkıntılar hala devam ediyor.

Yaklaşık 15 yıldır Somali’de çalışmalar yürüten ve kuraklık sonrası çalışmalarını arttıran İHH İnsani Yardım Vakfı, bölgede yardım çalışmalarını sürdürürken mülteci durumda yaşayan ailelerin evlerine dönebilmeleri için de harekete geçti.

Katar Kızılay’ı ile birlikte ‘Somali’de Eve Dönüş’ projesini hayata geçiren İHH İnsani Yardım Vakfı 200 bin mültecinin sorunsuz bir şekilde evlerine dönmelerini sağlayacak. Projenin ilk ayağı olarak başkent Mogadişu’da yaşayan 40 bin mülteciye evlerine dönebilmeleri için gerekli acil ihtiyaç maddeleri dağıtıldı.

Evlerine dönen her aileye gıda paketlerinin yanı sıra battaniye, mutfak malzemesi gibi evlerinde kullanabilecekleri malzemeler de dağıtıldı. Mültecilerin yaşadıkları zor şartlardan kurtulup kendi evlerinde rahat yaşamaları için uğraşan İHH, en kısa sürede projeye dahil olan diğer aileler için de çalışma başlatacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024