İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
260 bin Suriyeliye yardım dağıtımı
Suriye sınırına yakın bölgelerde yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri geçtiğimiz hafta ihtiyaç sahibi 260 bin mülteciye yardım elini uzattı.
Suriye 29.11.2013

Suriye'de her geçen gün daha da artan katliamlarda Esed rejimi askerlerince sivil halk hedef alınmaya devam ediliyor.

Suriye'nin ; Halep, Şam, Humus, Hama ve İdlip bölgelerinde yoğun bir şekilde devam eden bombardımanlarda evlerini ve ailelerini kaybeden masum Suriye halkı Türkiye'nin ; Hatay, Kilis, Gaziantep, Urfa, Mardin ve sınıra yakın bölgelerde bulunan çadır kentlere sığınıyor.

Suriye'nin sınıra yakın Atme, Kerame, Sarmada, Azez ve Harim bölgelerinde kurulan çadır kentlerde sayı her geçen gün yükselirken 200 bini aşkın kişi açlık, hastalık ve barınma sıkıntılarına karşı yaşam mücadelesi veriyor.

Acil yardım bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine içerisinde 4 bin 100 battaniye, 11 bin 818 hijyen paketi, 2 bin gıda paketi ve bin 500 bebek paketi bulunan yardım malzemelerinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Bunlara ek olarak ise her gün 160 bin ekmek İHH İnsani Yardım Vakfı Lojistik Merkezinde bulunan fırında üretilip Suriye’nin iç bölgelerine gönderiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024